Avatar uživatele
MonkeyKing

K čemu slouží světlo?

Míním tím mimo Zemi!!!!!!!
K čemu je? Jak vzniklo?

Zajímavá 0 před 2198 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ničemu neslouží. Je to jen uzoučká část ve spektru elektromagnetického záření, které vzniká při různých příležitostech, nejčastěji při fůzních reakcích uvnitř hvězd. Teoreticky může sloužit jako zdroj energie pro hypotetické jiné civilizace, nebo pro fotosyntézu či jiné katalyzované chemické reakce.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
xxx3

Zajímavá otázka, slouží ke stejnému účelu jako existence atomů. Nejlépe by mohl odpovědět ten, kdo nastolil „pravidla hry“ ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Svetlo nemá pána a svetlo nikomu nevládne. Je to fyzikálny jav pozostávajúci z kmitania v úzkom spektre elektromagnetického žiarenia. Jedna z jeho vlastností je viditeľná až po dopade a následnom odraze tohto kmitočtu od hustejšieho prostredia smerom k pozorovateľovi, tj. zviditeľní toto hustejšie prostredie. Viac o tom pojednáva špecializovaný odbor „Náuka o svetle, jeho fyzikálnych a biochemických vlastnostiach a účinkoch na hmotu.“
Laicky: ak vidíme lúč svetla vo vzduchu, nevidíme jeho svetlo, ale jeho odraz od pevných častíc molekul vzduchu.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Na počátku stvořil Bůh nebe a Zemi. Země pak byla nesličná a pustá, tma se snášela nad krajinou. I řekl Bůh: Budiž světlo, a bylo světlo.
To říká nejstarší písmo. K čemu slouží? Já myslím že hlavně k přenosu informací. Nebýt světla neměli bychom kromě jiného ani možnost vnímat krásu přírody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Jak píše Kepler, světlo je jen velice úzká část elektromagntického spektra (viditelná lidským okem > 390–760nm).
V podstatě je elektromagnetické vlnění (tedy radiovlny, tepelné záření, UV záření, rentgenové, gama včetně světla) čistá energie zbavená veškeré hmoty. (klidová hmotnost částice světla [fotonu] je 0, tedy foton NEMŮŽE existovat bez pohybu, v klidu. Foton hmotnost samozřejmě má (podléhá setrvačnosti, gravitaci), ale ta je čistě kinetická! viz E=mc²

Ptát se po filozofickém významu světla je značně diskutabilní, neboť to spadá do kategorie dotazů: „K čemu slouží hmota?“, " K čemu je vakuum?" apod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

hapiky, mám vážnu dilemu (dilema= nutnosť zvoliť si jednu z dvoch protichodných možností, ťažká voľba), ako vie Písmo, alebo človek, ktorý ho písal, ako vzniklo svetlo, keď človek vtedy ešte nejestvoval? Poznal ten príbeh z počutia? Od koho? Bol svedok vzniku svetla prítomný tohto javu? Je tento svedok dôveryhodný? Alebo je to len domnienka tvorvu Písma? Kde je pravda?

před 2198 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Alebo je to len domnienka tvorcu Písma? Kde je pravda?

před 2198 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Led: O Bibli se říká že je psaná Bohem a lidskou rukou. Jak známo, myšlení člověka jako takové není ještě zcela vědecky objasněné. Co je známé je, že myšlení lze ovládat silnou vůlí jiného člověka. Když to dokáže člověk, je logické, že pro Boha to bude hračka. Já si myslím, že všechny lidské převratné vynálezy jsou nějakým vnuknutím od někoho či něčeho mnohem vyspělejšího, který náši současnou úroveň má již dávno za sebou. Ale to je jen názor.

před 2197 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Takže zjednodušene: Je to slovo proti slovu

před 2197 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek