Avatar uživatele
anonym

K čemu slouží úřad práce

K čemu slouží? :D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Illines před 4440 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Úřad práce slouží k tomu, aby stát mohl argumentovat tím, že pro své voliče dělá vše, co je zapotřebí. Nezaměstnané přece nenechává žebrat a „stará se o ně“. V určitém slova smyslu „je odkládá“ do evidence uchazečů o zaměstnání. Je třeba si uvědomit, že stát se nestará o zřízení nových pracovních míst a raději přesouvá finance vybrané z daní pracujích na dávky (mnohdy nesmyslné). Je přece paradox, když zedníci jsou přes zimu na ÚP a nejsou jediní de facto sezónně zaměstnaní lidé, kteří mají v průběhu zaměstnání velmi slušné příjmy a v zimě opravdu solidní dávky, protože jejich příjem by jim měl dát možnost si peníze uspořit a do doby, než bude další práce, bez problémů vyžít.
Učitelé jsou na ÚP dva měsíce přes prázdniny, pokud nemají smlouvu na dobu neurčitou.
Jak je to s dávkami a s menšinami, to raději pominu. Prý by to mohlo zavánět rasizmem. Aby nezavánělo, tak uvedu příklad Ukrajinců, kteří sem mohou přijet k provdané příbuzné a po pár měsících jim vzniká v naší republice nárok na řadu sociálních dávek a příspěvků. Živíme hodně nepracujících a líných lidí, taky hodně chytráků a přebujelý státní aparát. Kdyby jsme ten živili hůř, možná by začal jinak pracovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Illines

Snad jedine co je k uznani je,ze se plati socialni a zdravotni.Jinak neslouzi k nicemu,proste jen tak tam sedi,cuci zajimave do P.C. a sem tam jim lide co chteji praci prekazeji.Nevyznaji se v zakonech a zadnou jinou rec neumi.KYSELE A NADUTE SE UMEJI TVARIT.Vlastni zkusennost.Te­da drive.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
richards

Úřad práce eviduje uchazeče o zaměstnání a volné pracovní pozice. Jednoduše řečeno, člověk aby získal podporu v nezaměstnanosti musí na úřad práce

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Možno použijem frázu, ale…
okrem evidencie uchádzačov o zamestnanie, podnikmi nahlásených voľných miest,platením sociálnych a zdravotných odvodov a distribúcie finančných príspevkov -podpory v nezamestnaní- pomáha nezamestnaným pri ich rekvalifikácii a zhááním práce. Prirodzene, ak nezamestnaný nie je aktívny, úrad práce mu nepomôže.
Heslo dňa: ak si nezamestnaný nehľadá prácu sám, my mu nepomôžeme.
Je to kruté, ale taká je realita.
PS.
Ad Illines, súhlasím, ale vaše vyjadrenie je pohľad len z jednej strany pultu. Zažila som to tiež, viem o čom hovorím.
Pri nepracovnom rozhovore s bývalým pracovníkom UP o jeho práci, som sa na nich začala pozerať aj z druhej strany. Jednanie s bezradnými ľuďmi bez vidiny budúcnosti je strašne náročné aj na psychiku pracovníka. Niekedy tá ich „arogancia“ je len zásterka. Obidve strany musia spolupracovať, ináč k dohode nemôže dôjsť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek