Avatar uživatele
zjentek

K čemu unii Evropy, když hned vedle byla unie sovětských republik a nefungovalo to!?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2778 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, hlavní rozdíl byl v tom, že SSSR vznikl víceméně anexí mnoha území mimo Rusko, takže v mnoha případech nedobrovolně. EU je věcí dobrovolnosti, kdo nechce být členem, může odejít. Naopak stát se členem je složitější. EU zatím funguje jako silná ekonomická protiváha proti USA a jiným ekonomickým velmocem a rovněž na základě jednotné legislativy. Bohužel zatím řeší peechoviny, místo toho že nastává islamizace Evropy a v některých státech se už několik let rodí víc dětí v muslimských rodinách než nemuslimských.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

EU vynikla v podstatě z EHS (Evropského hospodářského společenství). To bylo čistě ekonomické, šlo o vzájemnou ekonomickou podporu několika zemí. V Evropskou unii se změnilo v podstatě mezi lety 1992 a 1993 a kromě ekonomické podpory a integraci trhu už v ní šlo i o politickou integraci. V té době už SSSR neexistoval. Přesto šlo v jistém smyslu o jakýsi protipól a o vytvoření něčeho, co by nahradilo v Západní Evropě velmoc, protože Francii a Velké Británii samotným docházel dech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Promiň, ale ptáš se jako naivní telátko. Pominu všechna fakta a zmíním jen, že do Evropské unie členové vstupují dobrovolně a často na základě celonárodního referenda!! Promrskej si dějiny dvacátého století.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Nuk nuk: myslím že na politické úrovni ta integrace není a že každý stát si může politiku, vč. té zahraniční, vytvářet sám. Třeba nás nikdo nemůže nutit přijímat uprchlíky a Visegrádská čtyřka to velmi dobře ví. Doufám, že budoucnost nám dá za pravdu. Stačí jen sledovat co se děje v Německu a jak Mekelová dostává na pr*el. Němcům to konečně začíná docvakávat.

před 2778 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek