Předmět Autor Datum
Tak pozor ať něco nespálíš! Ze zdroje vede 4pin označený většinou ATX12 a ten se strká do základní…
MM_tank 31.05.2008 11:02
MM_tank
Mam na zdroji 6pin PCIE ten zapojím na grafiku a ten 4pin PCIE na desce mam zapojit taky?
yazaki 31.05.2008 11:10
yazaki
aha ty tím 4pin pcie na desce myslíš ten molex co je na desce těsně u prvního pcie ? ten jak se tím…
MM_tank 31.05.2008 11:14
MM_tank
OK díky ,měl jsem na mysli ten Molex na MB. poslední
yazaki 31.05.2008 12:44
yazaki

Tak pozor ať něco nespálíš!

Ze zdroje vede 4pin označený většinou ATX12 a ten se strká do základní desky. Strčením do grafické karty spálíš kartu nebo zdroj.

Z některých lepších zdrojů vedou 4-6pinové vývody pro grafickou kartu vždy označené PCIE ty se smí strčit do grafiky ale ne do desky.

Pokud nemáš se zdroje vývod označený PCIE použiješ redukci co se běžně dává ke každé kartě. Potom připojíš oba její konce na vývody se zdroje. Zapojují se oba dva kvůli bezpečnosti, jeden by nemusel stačit při blbých kontaktech.

Pokud nemáš redukci a karta má vstup pro přídavné napájení musíš si ji sehnat.

To co máš na základní desce je přídavné napájení pro pcie grafickou kartu - můžeš jej zapojit pokud máš volný vývod zdroje ale přednost má ta redukce pro grafiku. Používá se to nejspíš jen při sli režimu.

aha ty tím 4pin pcie na desce myslíš ten molex co je na desce těsně u prvního pcie ? ten jak se tím většinou připojují starší hdd nebo cdromky ? Pokud tím myslíš ten cca 3cm velký plochý konektor tak ten do desky strčit můžeš. Nic tím nezkazíš. Myslím že v manuálu bys našel že je potřeba až při dvou grafikách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru