Avatar uživatele
kamila44444

KDO MÁ PSA-na kolik vás vyjde měsíčne pejsek?je to drahé?vybrali by jste si koně nebo psa.ne podle toho co máte rači..

Doplňuji:
Každý den mám čas.Na koni jezdím a s pejsky mám také zkušenosti.Jenže bych měla čas na jedno.Takže nevím jestli pejsek nebo koník.Jedna paní mi nabýdla ustájení levně..ještě nevím za kolik přesně ale je v tom i pastvina,box,po­trava..atd.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? rynek878, chudst, hanny 2, anonym, anonym před 4645 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
chudst

Nikdy jsem to nepocital, ale tak zhruba na 1000? (Mame dospeleho labradora.)

Pejska a kone nemuzete skutecne porovnavat. Pejsek je spolecnik pro domacnost, kun je na vyjizdky. Kone vyzaduji navic daleko vetsi praci, nez pejsci. Psa muzete mit vsude – i v panelaku, at si rika kdo chce co chce. S konem je to vetsinou problem a starosti.

Kazdopadne – ja osobne mam radeji psi, nez kone; byt kone mam take rad.
Doplňuji:
Celkem jednoduche: pokud vite, ze se budete skutecne dobrovolne o kone starat, budete mit na to finance a neni to jen vase mladicka touha, ktera za dva roky vymizi, pak si poridte kone. Pozor – je to dennodenne totez, rekneme po dobu 20–30 let. Tj. vykydat staje, nakrmit ho, vyhrebelcovat ho, atd, atd. Navic si vezmete, ze za nekolik let na to budete mit stale mene a mene casu – vysoka skola, zamestnani… Zvazila-li jste to, pak neni co resit: kupte si kone.

Naroky na pejska jsou podstatne jednodussi. Jednak zije zhruba polovicni dobu (tj. 10–15 let), jednak se o nej nemusite tak moc starat (resp. pracovat).

Osobne bych si poridil psa a za konmi pouze dojizdel. Predpokladam, ze je to znama pani, takze ji muzete chodit pomahat a ona vam za to treba na oplatku pujci kone na jizdy.

Upravil/a: chudst

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Ať je to kůň nebo pes je to starost anení to hračka , není to jen o penězích…také o čase.

Záleží jakého psa bys měla malého yokšírka, ten dostane pár granulek denně
a může být v klidu doma , nevyžaduje, žádné dlouhé procházky
Když budeš mít velké plemeno- musíš počítat, že s ním strávíš více času- vycvičit, musí mít hodně pobytu venku,aby se vyběhal , také strava je náročnější a dražší- kvalitní krmivo jde také do tisíců.
Takže nejde jen o to mít něco doma ,ale rozmyslet si, aby mělo zvířátko u tebe vhodné podmínky a prospívalo
Také musíš počítat veterináře .

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
rynek878

Né každý má štěstí,že jeho pes je celý život zdravý,ten náš bohužel 100% není a tak nás stojí ročně cca 12–15 tisíc korun.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ponytail

Srovnáváš nesrovnatelné.
Doplňuji:
Kamilko, ty si pořiď raději pejska. Tvoje otázky kolem koní sleduji a i když na koníkách jezdíš, zatím toho o nich nic moc nevíš. Byli byste nešťastní, ty i tvůj koník. Sbírej zkušenosti a až budeš velká, třeba i na toho koně dojde 🙂

Upravil/a: Ponytail

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Tak to snad ani nejde srovnávat,co se týká péče ani ceny!Koně potřebuješ ustájit a psa můžeš mít doma!A pes pokud je zdravý,tak stojí míň peněz než nemocný,co potřebuje neustálou péči veterináře.Před 5lety mě stál jorkšír 40tis.za rok/3 operace ledvin.kamínků/,teď mě stojí tak 1000kč/měs.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Máme pejska mopse.Je to plemeno,které je velmi mazlivé a taky často nemocné.Chodíme ke zvěrolékařce každý měsíc.Vyjde nás tak na 1000 Kč.Myslím si,že kůň bude mnohem náročnější.Jsi asi ještě mladá na to,abys mohla koníkovi dát to,co vyžaduje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
amelie95

My máme doma kokršpaněla a kupujeme mu pedogree.za měsíc asi za něj utratíme kolem 1000 kč.Když jsem byla mladší,tak jsem se taky rozhodovala mezi koníkem a pejskem.jenže pak jsem neměla možnost si vybírat.koníka jsme si nemohli dovolit,tak máme pejska až do teď.pokud máš tu šanci mít koníka,tak si vyber koně.jestli jezdíš a toužíš po tom mít koně,tak si jej vyber.naučíš se s ním mnohem více a získáš i více informací.Ve stáji ti s ním někdo pomůže pokud nebudeš moc.Koník není zas tak drahý.jen na začátku zaplatíš za něj dost: za koníka a za potřeby..ale pak už jsen měsíčně platíš za ustájení.někteří hodní lidé mají levné ustájení a někdo to má i zdarma.:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
samicek333

Já bych si určitě vybrala psa, s koněm nejde srovnávat – je stoprocentně levnější, je s ním méně práce, a potřebujete také méně času… Výživa psa a koně je taky rozdílná, taky pořizovací cena – u psa jsou všechny náklady menší a to se nezmiňuji o veterináři…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kajolka

Ahoj všem, měla bych dotaz k tomu, jak řešíte, když vám zemře pejsek… Zahrada, veterina nebo má někdo zkušenosti s krematoriem zvířat Praha?

Nový příspěvek