Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kabel na internet

Čaute chci se zeptat,mám do počítače ze střechy nataženej kabel na internet má asi 10 metrů.Je vedej po zdi baráku a do bytu provrtaný okno,takže mám v místnosti necelej metr toho kabelu(pc je hned u okna). Problém je že teď se bude předělávat místnost a kabel bych potřeboval cca o dva metry delší.Jak je to s takovým kabelem?Jde nějak uříznout koncovka a nastavit nebo budu muset natáhnout kabel novej? Díky předem za rady,hledal jsem různě na internetu ale s mojí IT gramotností mi přišlo nejlehčí napsat sem..Tak díky za pomoc

Předmět Autor Datum
Kup si nějakou UTP spojku a kabel 2 m: http://www.alza.cz/search.htm?exps=utp+spojka+rj45 kabel-ut…
ajavar 27.12.2013 13:09
ajavar
Nejlepší by bylo dát na zeď krabici (nebo rovnou router) a kabel ukončit v ní. Pak si natáhneš ether…
mif 27.12.2013 13:10
mif
[spojenie-sietoveho-kabla.jpg]
pme 27.12.2013 13:10
pme
Jaký je to kabel? Jak to, že vede po zdi baráku a nemá na vstupu domu přepěťovou ochranu? Jinak - po…
Pytlík 27.12.2013 13:21
Pytlík
Nevíš prosím, jestli je nějaký rozdíl z hlediska bezpečnosti, když mi kabely vedou sice vně baráku,…
saman32 27.12.2013 13:57
saman32
Dej sem fotku té koncovky, co máš v místnosti. poslední
mirha 27.12.2013 14:09
mirha

Jaký je to kabel? Jak to, že vede po zdi baráku a nemá na vstupu domu přepěťovou ochranu?
Jinak - pokud se jedná o UTP kabel, tak mimo to, že se jedná o nehoráznou fušeřinu, tak, pokud nechceš rovnou uvést věci na pravou (a bezpečnou!) míru, lze použít UTP spojku (je ke koupi v obchodech s výpočetní technikou, jenom dbej, ať to není téměř stejně vypadající telefonní spojka, ale spojka s označením cat5, nebo lépe cat5e) a na prodloužení použít patch kabel (prodává se přímo pod tímto názvem) náležité délky (klidně vol o něco větší délku - je přípustných i 100m délky, tak se neboj nějaké rezervy) kategorie cat5e. Patch kabel má i náležité koncovky (z výroby).
Ta absence přepěťové ochrany v místě průchodu zdí je ale dost zásadní: Nejde-li přímo o život, jde o požár (už jsem takové případy viděl). Určitě ti tady někdo napíše, že to není potřeba, že on to má bez ochrany léta, ale nedej na něho: je to vůl bez zkušeností. Že to vydrželo u něho neznamená, že to vydrží všude (jako jsou jedinci, kteří úspěšně přeběhli dálnici - jiné však u toho přejelo auto).

Nevíš prosím, jestli je nějaký rozdíl z hlediska bezpečnosti, když mi kabely vedou sice vně baráku, ale v husím krku, který je schovaný pod 12 cm tlustým zateplením z polystyrénu? Je to devítipodlažní zděný dům a kabely vedou z druhého patra do suterénu. (síťový a koaxiální)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru