Avatar uživatele
dudu

Kam až lidé pošlou řeckou vládu?

Říká se tomu „negativní mzda“. Kvůli úsporným opatřením zůstane tento měsíc bez výplaty až 64 000 pracujících Řeků, a některí dokonce mají platit za to, že zůstanou zaměstnáni.
Zprávy o úsporách se většinou zmiňují o milionových položkách jako 537 milionů ve zdravotnických a důchodových fondech. Anebo o snížení minimální mzdy o 32%.
Jenže až včerejší dohoda o „negativní mzdě“, podle níž zaměstnanci musejí státu vracet peníze, odhaluje skutečný lidský rozměr škrtů.

Došlo k tomu tak, že podle dohody se mzdy snižují se zpětnou platností od listopadu loňského roku. Očekává se tedy, že až 64 000 lidí nedostane za únor žádnou výplatu, nebo dokonce mohou být žádáni o vrácení „přeplatku“. Týká se to 21 000 učitelů, 13 000 obecních zaměstnanců a 30 000 úředníků.
Zdroj: britské listy

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, mosoj, iceT, Andělé před 4438 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Tvrdé. Bohužel těch co za to opravdu mohou se to tak jako u nás moc nedotkne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Conchus

Obávám se, že i do občanské vlády. Bohužel, koho si zvolili, toho mají. Málo dělali, ale brali moc peněz. Teď je na řadě chudoba a utahování opasku. Kdo věděl o co jde, mohl se připravit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pizlicka

stejne s tim nic nikdo nenadela.pokud je pravda,ze se tam skutecne prezident vzdal celeho platu,lidi se tolik bourit nebudou.u nas se skrta a pani hrabou vesele pod sebe dál a taky drzime hu..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek