Avatar uživatele
rebel69

Kam mam jit, aby pritelkyne napsala, ze vse, co je v byte, je její?

bydlim z pritelkyni a bojim se ze ji vse vemou,,ja tam namam nic,.da seto nekde sepsat???diky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5168 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
standa

Řekl bych, že předem nic nezmůžete, pokud se exekutor oprávněně domnívá, že se zdržujete v místě bydliště své přítelkyně, tak má zákonné právo ´zabavovat´ vaše věci a pokud ´zabaví´ i věc vaší přítelkyně, tak nezbyde než uplatňovat žalobu na VYLOUČENÍ VĚCI Z VÝKONU ROZHODNUTÍ.

Problematika „výkonu rozhodnutí prodejem movitých věcí“ (nebo-li exekuce) je dost složitá a upravuje ji Občanský soudní řád, který např. v ustanovení § 267 připouští, že exekutor ´zabaví´ i věci, o kterých povinný tvrdí, že nejsou jeho majetkem.

§267/1
Právo k majetku, které nepřipouští výkon rozhodnutí, lze uplatnit vůči oprávněnému návrhem na vyloučení věci z výkonu rozhodnutí.


Soupis věcí není totiž dost dobře možné vázat na zjištění o skutečném vašem vlastnictví. Proto se do soupisu pojmou i ty věci, o nichž Vy tvrdíte, že Vám nepatří, nebo, k nimž uplatňuje vaše přítelkyně práva nepřipouštějící výkon rozhodnutí.

Ochrana třetích osob (tedy vaší přítelkyně) je zajištěna ŽALOBOU na vyloučení věci z výkonu rozhodnutí podle ustanovení § 267/1 obč.soudního řádu.

===============

Doporučuji, abyste si věci přítelkyně sepsali, připojili důkazy o jejím vlastnictví (stačí i svědectví dalších osob) a připravili si předem ŽALOBU na vyloučení těchto věcí z výkonu rozhodnutí, kterou byste v kopii mohli předat exekutorovi, který bude provádět exekuci…, třeba si to rozmyslí a nebude riskovat vaší žalobu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek