Avatar uživatele
bolak

Kam nahlásit čů..a nebo jinak, dají se někam nahlásit lidé co nedodržují dopravní předpisy?

Příklad, šel jsem před měsícem přes silnice, svítil zelenej panďulák a když jsem vstoupil do silnice – na přechodu, málem mě srazil. Dá se tohle někam hlásit bez toho abych musel vyplňovat formuláře a následně někde svědčit proti konkrétně tomuto potetovanýmu psychoušovi?

A taky mi jde o to jestli se z toho může vykroutit, protože to byl ten přechod kde já jako chodec mám zeleného panďuláka a on jako řidič zatáčející doprava má též zelenou s tím že dává přednost chodcům na přechodu. Mně stačil jeden krok navíc a byl bych v kolech, protože jel dost rychle na to aby stihnul včas zastavit, samozřejmě jsem se v tu chvíli ani nerozhlížel, protože věda toho že mám na semaforu zelenou jsem nepředpokládal, že mě může srazit auto, nicméně když se vlastně nic nestalo, dopustil se on jako řidič vůbec něčeho?

PS: Celá situace je zaznamenána kamerou na parkovišti u obchoďáku a čirou náhodou mám jeho espézetku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, briketka10, gagaga před 3900 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nahlásit to můžež na policii ČR. Bohužel bez nutné evidence to nepůjde a následné prokazovaní může být dosti problematické, pokud se tím vůbec někdo bude zabývat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Pokiaľ máte svedka, že vás ten zelenej panďulák málem srazil, nahláste ho na Dopravný inšpektorát polície (prepáčte, neodolala som, ale tak mi vyšiel ten prvý odsek)
Voľne z vyhlášky:
Pokiaľ šofér odbočuje na zelenú a križuje prechod pre chodcov so zeleným panďulákom musí dať prednosť chodcom na prechode, aj vtedy, keď chodec dáva najavo, že chce prejsť po prechode. Chodec má v prípade zeleného panáčika prednosť.
Pokiaľ tak vodič neurobí nahláste ho na Polícii ČR. Ak máte istotu videozáznamu incidentu, nahláste aj to.
Zo skúsenosti:
chodec, never šoférovi križujúcemu tvoju cestu…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lukas.zmizik

Nahlásit se to dá na číslo 158. Nebo podat trestní oznámení. Dopustil se toho, že tě ohrozil a pokud budeš mět dobrého právníka, může si jít klidně sednout za pokus o vraždu – což je sice trochu extrém, ale i takhle se to dnes hodnotí. Ale pokud nechceš svědčit nebo vyplňovat formuláře, tak stačí, žes to nahlásil tady na odpovědi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jak řidič, tak i chodec má předpokládat !!! Nic víc, nic míň. !

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Vůbec Vám to nepomůže, jít si stěžovat. Viník nebude nalezen.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Žiaľ každé nahlásenie sa musí zdokumentovať a podpísať. Jediná možnosť nahlásiť telefonicky (aj to nie je anonymne, počítač na nahlasovni ukáže číslo telefonu).

před 3900 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

A je možný nahlásit to anonymně z budky, říct kde se to stalo, kdy se to stalo, která kamera to nahrála, a že oni by mu to spočítali a já bych se z toho vyzul? :)

před 3900 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Teoria a naivnosť je krásna.
Pokiaľ ako anonym nahlasujete akési porušenie dopravnej vyhlášky bez následkov (okrem plných gatí a veľkých očí), tak sa s tým nič nerobí.

před 3900 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek