Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam se ukládají instalační soubory?

Zdravím,

byl bych za rady ve třech otázkách.

1) Byly v PC na druhém(NE systémovém) disku nainstalované nějaké hry. Bohužel se neodinstalovaly a hodil se tam nový OP, tudíž systém neví že existují, většinou ani nefungují. Každopádně stačí prostě klinout na složku a "delete" nebo jsou(soubory) rozházené všude možně? (Systémový disk přešel na novější verzi Windowsu, takže by měl být čistý, starý složky OP jsem zlikvidoval.)

2) Jaké všechny složky mají být na nesystémovém(druhém) disku(oba NTFS)? Řekněmě třeba že tam mám jen složku s fotkama, tak které složky tam mají být ještě? Já jen, že tam mám nyní složky "3b357d25602df9e201ecb168" a "9a583bfd438ba16479ed00", obě dvě si žádají ve Win7 admistrátoské funkce a obsahu nerozumím, tak s nimi radši nehýbu, ještě tam je aplikace "WindowsXP-KB936929-SP3-x86-CSY" ... je to správně nebo jsou zbytené?(mluvím jen o neskrytých)

3) Kam se ukládají instalační soubory, obecně? Kam když se strčí do C:/Program Files? Kam když je dám na druhý disk? -> Jaksi obecné vysvětlení, existuje-li vůbec.

Děkuju, Mihh

Předmět Autor Datum
Ked su ciste Windows nainstalovane na C:, a este si z tychto novych Win nic neinstaloval na D:, tak…
MM.. 01.09.2011 16:09
MM..
A to KB936929 je instalator servicepack3 pre WinXP, to si tam asi natiahol kedysi davno rucne. Samoz…
MM.. 01.09.2011 16:12
MM..
Re: MM..: Čisté? Předtím tam byly XP, naistalovaly se tam ty Win7 ... a Win7 strčil všechny soubory,…
MihhC 01.09.2011 17:30
MihhC
Uz som to napisal vsetko v predch. prispevkoch. Windows sam seba nainstaluje vzdy kompletne bez vyni…
MM.. 01.09.2011 18:26
MM..
Na tom screnshote vsetko na D: mozes vymazat. tie cisla su myslim ze docasne subory ktore tam vznikl…
MM.. 01.09.2011 18:30
MM..
Všechno jasné, děkuju. Všechno pomalu zlikvidováno. Jedna ta číselná složka prý byl pozůstatek Wind…
MihhC 01.09.2011 19:52
MihhC
opravnenia si mozes nastavit v pravy klik - zabezpecenie. Zlozka amd64 je v milion kadejakych instal…
MM.. 01.09.2011 19:55
MM..
inac na tom disku C mas kopec bordelu a este aj found 000 co su asi najdene sektory po poskodenom fi…
MM.. 01.09.2011 19:59
MM..
Nastavení nic, jakýsi "neznámý účet" plný písmenek a čísílek, který má přistup ke zvláštním funkcím,… poslední
MihhC 01.09.2011 20:48
MihhC

Ked su ciste Windows nainstalovane na C:, a este si z tychto novych Win nic neinstaloval na D:, tak na D: nemaju nic, a mozes z D: vsetko vymazat. Bude tam z aktualnych Windows len kos (skryta zlozka $Recycler), a este System volume information, tie dve zlozky nechaj, alebo $Recycler mozes zmazat on si ho Win vytvori nanovo.
Hra sa instaluje len tam kam si zadal ze sa ma instalovat, tam su jej subory. Okrem toho boli nejake systemove a uzivatelove subory hry v roznych zlozkach na C:, ale pises ten C: si kompletne zmazal.

A to KB936929 je instalator servicepack3 pre WinXP, to si tam asi natiahol kedysi davno rucne. Samozrejme ze to mozes zmazat, ak uz mas XP SP3 nainstalovany (alebo ak mas treraz ine Windows ako XP tak instalator SP3 pre XP samozrejme nepotrebujes)

Re: MM..:
Čisté? Předtím tam byly XP, naistalovaly se tam ty Win7 ... a Win7 strčil všechny soubory, které předtím byly v XP do 1 složky, jsem si vyndal co jsem potřeboval a složku smazal.

Na D: by měly být jen ty 2 hry, jinak žádná aplikace, kterou bych tam dával.(Ale bůh ví kde co je, Win7 sám instaluje některé doplňky, ovladače, atp.)

Ovšem ten nový OP jsem instaloval, řekl bych 24.5.2011 ... a spousta souborů na obou discích mají starší dataci(je to jen datum změny - nevím kdy byly nataženy). Já jsem tenkrát musel prostě jenom nahodit systém, nebyl čas se v tom rýpat - teďka bych v tom ale rád udělal úklid.

http://imageshack.us/photo/my-images/594/36976056. jpg/
Sem jsem nahrál screen, tak se prosím na to koukněte ... mně z toho vychází, že tam spousta souborů, složek už hodně dávno nemá co dělat? Prostě když uvidíte na první pohled, že některý soubor tam nemá co dělat ... tak budu jen rád.

______________________________

A s tím uložením
... já byl vždycky učen, že se program musí vždy nainstalovat a odinstalovat, a že si program natáhá svinstvo po celém PC.(pak t samo vyhází všechno jak má - i když ne vždy to je pravda) Ovšem když to uloží jenom do vybrané složky, tak jaký je prakticky rozdíl mezi instalací a jen zkopírováním.(krom toho že v 1. případě o tom OP ví, v 2. ne)

M

Uz som to napisal vsetko v predch. prispevkoch.
Windows sam seba nainstaluje vzdy kompletne bez vynimky vsetky subory na jeden disk (spravidla C:). T.j. po instalacii novych Windows nemas na D: nic potrebne.

Pojmom "cista instalacia" sa mysli ze si na zaciatku instalacie zvolil ze "nainstalovat Windows", a nie upgradovat na novu verziu, a nie "opravit stavajucu instalaciu".

Po cistej instalacii mas vsetky subory tych novych Windows na C: a teda z D: mozes vsetko zmazat (nepodari sa ti zmazat len skrytu zlozku System volume information, a to je vporiadku tu na D: nechaj).

Co sa tyka hier tak to som uz tiez pisal. Vacsina suborov sa instaluje tam kde si zadal rucne (na D:) ale niektore systemove subory idu do C:\Windows alebo C:\dokumenty alebo C:\Users, a udaje hry sa pridaju do registry (to je tiez na C:). Preto sa hra odinstalovava aby sa zmazali aj tie vsetky systemove veci z C: a z registry.
Ale ked nainstalujes Windows nanovo nacisto, tak na C: uz nemas ziadne subory hry (tie instalator presunul do tych zloziek co si uz z C: zmazal), aj registry boli vytvorene uplne nanovo nacisto, takze ti uz staci zmazat len tie subory z D:

Na tom screnshote vsetko na D: mozes vymazat. tie cisla su myslim ze docasne subory ktore tam vznikli pri instalacii niecoho v minulosti, stejne tak Config.msi su docasne subory instalatorov, mozes kludne mazat. $AVG su nejake blbosti od AVG, musi prezit aj ked mu tie zlozky zmazes (ak vobec mas ten AVG nainstalovany v novych Windows, ak nemas tak to $AVG mozes mazat bezproblemov).
Nepodari sa ti zmazat System volume information, to tam nechaj. A niektora z tych dvoch Recycler zloziek si Windows casom zas vytvori (to je kos), co je normalne. Ked mazes recycler zlozky tak ich maz pomocou Shift-Del, nech sa neuklada kos do kosa, z toho by asi Windows zblbol :)

Všechno jasné, děkuju.

Všechno pomalu zlikvidováno.
Jedna ta číselná složka prý byl pozůstatek Windwos Update.

Ovšem ta druhá se drží zuby nehty. (Windows chce při mazání nějaká oprávnění, která mám, nerozumím) Total Commander hlásí, že nelze odstranit složka amd64 - tudíž něco s procesorem a systémem. Nerad bych to ničil úplně násilím, pokud je k něčemu dobré nebo se zítra objeví znova, tak OK. Jinak ...

opravnenia si mozes nastavit v pravy klik - zabezpecenie. Zlozka amd64 je v milion kadejakych instalackach, su to pravdepodobne nejake docasne subory instalacky alebo update ktore si tam niekedy na tom PC instaloval apod.
Ked sa ti s tym nechce drbat tak si mozes svoje potrebne veci odkopirovat na iny disk a disk D: mozes aj sformatovat (pravy klik na D - formatovat).

inac na tom disku C mas kopec bordelu a este aj found 000 co su asi najdene sektory po poskodenom filesysteme, mal si v instalatore Windows na zaciatku instalovania dat sformatovat C: nech tam nemas bordel. Ja by som odzalohoval potrebne data na D: a instaloval Win nanovo aj s formatovanim C: pri instalacii. Potom presunies potrebne veci z D: na C: a sformatujes D:

P.S. a instalovat tak ze nabootujes z instalacneho DVD. A nespustat instaciu z Windows.

Nastavení nic, jakýsi "neznámý účet" plný písmenek a čísílek, který má přistup ke zvláštním funkcím, nelze odebrat ani vymyzat obsah přes něj.
Nerad bych formátoval i D:(proč bych měl?), přesouvat 700GB není zrovna lahoda.

No já jsem čekal, že na C: právě bude bordel, proto jsem to screenoval celé. Ale budu muset nejdřív se připravit na to, sehnat všechna CD, atp. Nejdřív bych se rád ujistil o průběhu toho bootování.
1) Proč nespouštět instalaci z Windows? Repsektive já se bootování vždy tak trochu obával. K tomu bych poprosil nějaký návod ...

A trochu mimo téma:
2) Když se koupí nový disk, stačí ho jen zapojit a jede(musí být NTFS jako systémové - já že externí bývá FAT32 a jako sběrna dat se nepřeformátovává)?
3) Když se koupí nový PC(bez OS, jen hardware), stačí tam prdnout windows dvd a samo se načte, nainstaluju a budu v normálním uživalteském prostředí?

M

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru