Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam ukládá nastavení Excel2000?

Při přeinstalaci Office2000 pro WInXP se mi ztratí nastavení včetně paletek pro ovládání. Hledal jsem konfigurační soubory, našel jsem pouze excel.ini, který není ten pravý. Když ho zálohuji a přepíšu ten nový, nefunguje to. Který bude ten správný?
díky za radu
Petr

Předmět Autor Datum
Řekl bych, že do registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office HKEY_CURRENT_USER\Software…
kmochna 26.01.2009 16:32
kmochna
dik, podival jsem se tam, ale neni tam zadny odkaz na konfiguracni soubor, nebo neco podobneho. Mel…
bluenite 26.01.2009 16:52
bluenite
Takže chceš cestu k adresáři šablon? Standardně tady: C:\Documents and Settings\"Přihlášený uživatel…
Mirek CB 26.01.2009 17:10
Mirek CB
že vykopávám starý dotaz: myslím že to je ono - přemoudřelé office si svá nastavení strkají do šablo…
lední brtník 26.01.2009 22:45
lední brtník
Ty zijes v roku 1990 ze chces nejaky konfiguracny subor? Vo Win su registry, to je sofistikovanejsia…
MM.. 26.01.2009 17:16
MM..
Nesouhlasím, MM.., pořád lepší je zkopírovat program.exe a program.ini na flešku a mít tak nastavene…
mia 26.01.2009 23:06
mia
A to myslis vazne? A ked mas na PC 10 uzivatelskych uctov? To ma Duri prestavovat nastavenia Jozovi?…
MM.. 26.01.2009 23:13
MM..
10 uživatelských účtů se dá ošetřit uložením konfiguráku pro každého uživatele do jeho profilu a Ďur…
mia 26.01.2009 23:47
mia
Tak na zaciatku pises ze ma byt .ini v uzivatelskom profile, a na konci ze ma byt s programom na fla… poslední
MM.. 26.01.2009 23:56
MM..

Takže chceš cestu k adresáři šablon? Standardně tady: C:\Documents and Settings\"Přihlášený uživatel-uživatelské jméno"\Application Data\Microsoft\šablony

Edit: Ovšem nevím k čemu ti to bude. Smysl to má jen v případě, že si chceš vytvořit vlastní šablonu. Ale pak netřeba znát cestu. Stačí při ukládání zvolit uložit jako šablonu.

Nesouhlasím, MM.., pořád lepší je zkopírovat program.exe a program.ini na flešku a mít tak nastavenej program pro práci kdekoliv, než zkopírovat program.exe, vlézt do registru, vyhledat klíč programu (kurva kde to ten debil zapsal, jaktože to není v Software\Program...), vyexportovat klíč, zkopírovat na flešku, na druhém počítači naimportovat klíč, spustit program.exe a... zjistit že to nechodí, protože debilnímu programátorovi nestačí jeden klíč v rgistru, on jich musí mít deset. Nene, *.ini má své výhody i v roce 2009.

A to myslis vazne? A ked mas na PC 10 uzivatelskych uctov? To ma Duri prestavovat nastavenia Jozovi? A Jozo ich prestavi nazad a Duri dostane infarkt? :))
A co napr. previazanost roznych SW medzi sebou? To ma kazdy SW prehladavat disk ked chce najst nejaky spriazneny SW, ze kde v prd... je nejaky jeho ini?
P.S. Netvrdim ze registry tak ako existuju dnes su idealne, za to moze cistocne mrkvosoft a ciastocne dalsi debiloprogramatori, ale nebola to zla myslienka, akurat je nahouby zrealizovana (ako vsetko od MS). Inac vetvu registry si mozes exportovat, ale takymto sposobom prenasat SW je nie je vobec vhodne. SW sa ma instalovat a instalatory nie su pre srandu ale kvoli tomu aby napasovali program na dane prostredie, overili a zaregistrovali zavislosti na inych nainstalovanych veciach, atd atd
Ano program typu "hello world" sa da takto preniest, ten ale nepotrebuje ani instalator.

10 uživatelských účtů se dá ošetřit uložením konfiguráku pro každého uživatele do jeho profilu a Ďuri pak nemusí Dežovi nadrbávat nastavení. Ale když chce Dežo mít tenhle program stejně nastavený na jiným kompu, pak jen vezme svůj konfigurák a překopíruje si ho do svýho profilu na jiným kompu, je to jednodušší a bezpečnější, než se vrtat v registru. Samozřejmě, pokud je program provázaný s nějakým jiným (Word-Excel-Outlook...), tak registr je asi to nejschůdnější řešení, ale pokud se jedná např. o mediaplayer nebo filemanager, který chceš mít na flešce, tak těžko budeš nadrbávat nastavení každýho kompu, kde tu flešku napíchneš.

Tak na zaciatku pises ze ma byt .ini v uzivatelskom profile, a na konci ze ma byt s programom na flashke. Nevidis v tom trochu rozpor? Takze kde ma byt to ini? :-)

Nemyslis ze to je jedna z veci, ktora odlisuje normalny program od portable verzie? (ono je tam ale tych odlisnosti omnoho viac)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru