Avatar uživatele
pedro12

Kamarád ztratil mobil. Na polici nahlásil, že mu ho ukradli. S jakou pravděpodobností policie případ neodloží a vyřeší?

Chtěl bych slyšet váš názor. Mám kamaráda, který se mně svěřil s jednou věcí. Nedávno se mu ztratil dotyk. mobilní telefon. Buď mu někde vypadl nebo mu ho někdo ukradnul. Telefon byl chráněn veškerými hesly, PIN atd. a pravděpodobně v době ztráty byl vypnutý. Byl z toho ve velkém šoku a nervech, neboť šlo o poměrně nový mobil za 7 000 Kč. Okamžitě zablokoval SIM kartu u operátora, a jelikož měl vělký strach z toho, co tomu řekne přítelkyně, která mu na něj dala peníze, tak v afektu šel později na policii a nahlásil, že mu telefon v zalesněném parku neznámý člověk vytrhl z ruky a utekl neznámo kam s telefonem a peněženkou. Teď je mu z toho psychicky dost špatně a neví, co má dělat. Zda čekat na odložení případu PČR, nebo tam jít vysvětlit situaci, co se stalo? Moc ho to mrzí. Nevíte, jak hodně se tím policie bude zabývat?

Zajímavá 0 před 2887 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Nijak, bude čekat měsíc a pak případ uzavře.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Byla jsem prepadena a okradena, jedine, co se policii podarilo nalezt, byl mobil. Stacilo jim cislo IMEI. Dnes s chytrymi telefony je vetsi sance, ze se zlodeji nebo prekupnikovi na telefonu ozve policie.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Pravděpodobnost je malá, ale nenulová. Tím, že kamarád zaměstnává policii šetřením k neznámému člověku ze zalesněného parku, který nadto vůbec neexistuje, se mohl kamarád dopustit i nějakého přestupku. Naštěstí policie to s tím šetřením nebude jistě nějak přehánět a bude postupovat jako obvykle, když občan oznámí událost typu „nevím kde, nevím kdo“. Napíše se pár lejster a případ se odloží cca do 2 měsíců.
Pokud se mobil někdy v budoucnu najde podle IMEI při kontrole v nějaké zastavárně (z toho plyne ta nenulová pravděpodobnost), tak se vrátí majiteli.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hans51

Mám kamaráda… nemohu si pomoci, ale evokuje to ve mně pocit, že se ve skutečnost jedná o Vás 😁

před 2887 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek