Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kanalizace - přečerpávací jímka?

Zdravím stavebníky,

podařilo se mi dokončit výkop stávajícího řešení odpadu a výsledky mě nepotěšily. Jsme postaven před situaci, kdy i při minimálním sklonu kanalizačního potrubí bych po odpadové trubce pomalu šlapal, o zámrzné hloubce nemůže být řeč ani při 0% sklonu. Více viz. obrázek.

[http://kutilska.poradna.net/file/view/2756-kanaliz  ace-png]

Co jsem vygooglil, tak takové sitauce se řeší přečerpávací jímkou. Jenže všechny, na které jsem narazil jsou na odvod vysloveně do tlakové kanalizace, já bych ale potřeboval jímku s přepadem. Ono by to jímku i zjednodušilo, protože by se nemusely řešit nějaké alarmové stavy při nefunkci čerpadla. Dělá se něco takového? Když by se nedejbože jímka přeplnila (přívalové deště, rozbité čerpadlo), tak přeteče. Nemám odvod z pozemku nad úrovní podlahy, takže by mi to nevadilo.

Zvládnu to zrealizovat sám (s pomocí bagru)?

Díky za vaše případné tipy,

JR

Předmět Autor Datum
je to jen tip a jeste k tomu ne moc legalni: Nepomyslel si na vsakovacku? treba pobliz ty zumpy? je…
kamzl 29.05.2014 15:28
kamzl
Vsakovačka nepřipadá v úvahu. Zapoměl jsem zmínit lokalitu, je to uprostřed (stará část) okresního m…
JR_Ewing 29.05.2014 15:40
JR_Ewing
No tak muzes jeste zkusit ČOV(KČOV) nebo pak tu moznost s kalovkou a prepadovou nadrzi-taky uz jsem…
kamzl 29.05.2014 15:48
kamzl
Přímo se tomu řešení říká přečerpávací jímka - dodávaj to s celou elektronikou. Já mám tu výhodu, že…
JR_Ewing 29.05.2014 15:52
JR_Ewing
....tak bych resil tim ze bych stavajici jimku co nejvice zvetsil a pravidelne hlidal vyvazeni, kdyz…
kamzl 29.05.2014 16:00
kamzl
Ono je kam. Na obrazku jsem to dostatecne nezvyraznil, ale na pate pozemku je jeste tak metr, dva me… poslední
JR_Ewing 29.05.2014 16:13
JR_Ewing

je to jen tip a jeste k tomu ne moc legalni:

Nepomyslel si na vsakovacku? treba pobliz ty zumpy? je to sice narocnejsi ale asi jedinny co pomuze.Pokud nemas pobliz studnu nebo neni podzemni voda prilis vysoko premyslel bych o tom.bagr na to mas.

Pak mas moznost odpady zakopat vic do zeme.poridit kalovy cerpadlo a cidlo(nebu tu hlidat a precerpavat rucnim spinani)to umistit treba na vrch zumpy a odpady a splasky tak precerpavat.-

muzes nekde udelat po trase treba i prepadovou mensi nadrz a kalovku dat tam. je to sice drazsi zalezitost a chce to castejsi udrzbu ale nebudes mit problemy se zvedavymi sousedy potazmo ze spodni vodou a jeji pripadnou kontaminaci

Edit v priloze mas neco ode me

Vsakovačka nepřipadá v úvahu. Zapoměl jsem zmínit lokalitu, je to uprostřed (stará část) okresního města :-), tam cokoli mimo čističky prostě nepřipadá v ůvahu :-). I ta žumpa teď by tam v podstatě neměla být (jakože při koupi domu jsem nebyl upozorněn, že to neteče přímo, ale přes žumpu - ale to už řešit nechci).

No tak muzes jeste zkusit ČOV(KČOV) nebo pak tu moznost s kalovkou a prepadovou nadrzi-taky uz jsem to videl(dokonce u tak maly jimky jako je 2m3) a az na obcasny kraval kdy to precerpava to funguje.

Je pravda ze starim s tim budou nabyvat problemy(vymeny kosu, oxidace spoju, havarie motoru apod) ale me tohle ceka taky a nic jinyho nevymyslim protoze to mam obdobne jak ty navic s tim ze koupelnu mam 70 cm pod urovni hrdla jimky.

Přímo se tomu řešení říká přečerpávací jímka - dodávaj to s celou elektronikou. Já mám tu výhodu, že povrchy jsou nad úrovní kanalizace. Nezámrzná hloubka už ovšem ne.

Můj dotaz směřoval spíš k tomu, jestli to vzít jako celek (jestli se dělá s přepadem), a nebo si prostě koupit nádrž do země s přepadem a vstupem (o 80cm níž) a strčit do toho čerpadlo s hladinovým spínačem (víc netřeba), když se to rozbije, přeteče do přepadu.

....tak bych resil tim ze bych stavajici jimku co nejvice zvetsil a pravidelne hlidal vyvazeni, kdyz vsakovacka nemuze byt. cerpadlo necerpalo / prepad neprepad .musi to nekam odchazet a jestli nejsi napojenej na kanalizaci nema kam.

nikdy jsem odpady a splasky mrznout nevidel ale hadat se nebudu(jde tam o ten spad)

Udelat se da vsechno, to co pises neni spatnej napad a sel bych do toho:

koupit nádrž do země s přepadem a vstupem (o 80cm níž) a strčit do toho čerpadlo s hladinovým spínačem

pretece to do prepadu

a ten vede doufam do kanalizace?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru