Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kancelářský PC + SSD + Windows 7 OEM

Dobrý den,
vybírám nový kancelářský počítač a prosím o radu ohledně několika věcí:

1. Uvažuji o koupi SSD, který bych rád v počítači měl současně s HDD. Na SSD bych rád měl OS a nejčastěji používáné programy. Zároveň bych na počítač rád koupil Windows 7 Home Edition OEM (samozřejmě především kvůli ceně). Narazil jsem ale na problém - podle informací, které jsem našel, je lepší před instalací OS HDD odpojit, aby se systém nainstaloval jen na SSD. Ovšem při koupi OEM Windows 7, pokud to dobře chápu, je OS na počítači už předinstalován. Bojím se, že mi OS nainstalují "špatně" a já pak nebudu mít možnost reinstalace, protože k OEM není žádný nosič s Windows. Nebo je možnost si Windows po zadání licenčního klíče stáhnout? Dá se toto nějak vyřešit?

2. Podle kritérií na czc.cz je kritériem pro OEM licenci koupě 5 komponent do počítače (základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk a skříň se zdrojem). Pokud bych si tedy koupil tyto komponenty a OEM Windows 7, ale počítač si nechal sestavit jinde, dostanu OS na nějakém nosiči nebo jak to funguje (jde mi o tu instalaci na SSD)? Prosím o radu někoho zkušenějšího.

3. Přikládám link na komponenty, které jsem do počítače vybral. Budu rád za jakékoliv rady, návrhy na vylepšení, či zhodnocení. Počítač bude sloužit jako kancelářský, tj. hlavně na internet, práci s MS Office, účetní programy, občas přehrání nějakého videa. Na počítači se nebudou hrát hry, ani pouštět filmy. Jde mi hlavně o to, aby byl počítač kvalitní a "svižný" - proto SSD. http://www.czc.cz/d9tvggm476gct8nsjomaqao472/sezna m

4. Narazil jsem v jednom z threadů zde na špatné reference na společnost Czechcomputer (czc.cz), především na jejich "sestavování" počítačů. Původně jsem plánoval počítač koupit tam a i si ho tam nechat sestavit, ale tohle mě docela odradilo. Sám si počítač sestavit nezvládnu. Nemohl by mi, prosím, někdo poradit, kdo, popř. kde by mi počítač kvalitně sestavili? (v Praze)

Za jakékoliv reakce a rady předem děkuji.

Předmět Autor Datum
moc otázek, málo času. Narazil jsem v jednom z threadů zde na špatné reference na společnost Czechc…
lední brtník 04.11.2012 15:09
lední brtník
Děkuju za odpověď. Stížnosti na sestavování v CZC - http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=11402… poslední
Ashe 04.11.2012 15:52
Ashe

moc otázek, málo času.

Narazil jsem v jednom z threadů zde na špatné reference na společnost Czechcomputer

když vidíš že to píšou lamy, pak takové názory neber v potaz. kdyby to skládali jako ty, tak už neexistují.
ostatně když se mohou na trhu držet dodavatelé homeless komponent jako tsbohemia, pak buď rád za czc.

do kancelářského pc je ssd nesmysl a vyhazování peněz. chápal bych to jen v případě, že bys stavěl nehlučný pc s pasívním chlazením, a s centrálním filmovým nas-diskem v druhém pokoji.

někde si koupit komponenty a nechat jinde sestavovat a instalovat systém - kromě toho že je to blbost: když dojde na lámí chleba, záruku bude řešit kdo? máš znalosti na to, dokázat assemblerovi který s tebou vyfakoval, že chyba je v jeho montáži a ne v tebou koupeném dílu?

dalším možným skladačem je alfacomp. s mironet nemám zkušenosti, alza se mi hnusí, hal3000 je ojeb.

Děkuju za odpověď. Stížnosti na sestavování v CZC - http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1140208 - nějak mimo mi ty stížnosti nepřišly, proto zvažuju, kde si nechat počítač sestavit. Máš pravdu, že nechávat si to sestavovat jinde než nakoupím, je blbost.

Co se týče SSD - jsem docela rozhodnutej si ho koupit - už proto, že radši případně na tom počítači oželím HDD a pár stovek si připlatím, úložná kapacita pro mě není až takový problém. O nas-disku jsem přemýšlel, ale to spíš do budoucna (kromě filmů taky na zálohování dat z účetnictví, to teď řeším pomocí externího HDD).

A co myslíš celkově o tom počítači, co jsem tam naklikal? Nějaká vyložená blbost?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru