Předmět Autor Datum
pust kludne scan a potom si uz tie stanice doladis :)
Michal2 27.08.2010 16:47
Michal2
Děkuji,já jsem se špatně vyjádřil.Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti u malého kapeního radiá…
Pavlis 22 27.08.2010 16:56
Pavlis 22
Pokud to má automatický scan a hlavně několik čudlíků ma paměti (abys to nemusel pořád ladit) tak to…
MM_tank 27.08.2010 19:44
MM_tank
pravda, pravda!!
storny 27.08.2010 22:21
storny
Velkost prijimaca nieje zovna vhodny ukazovatel parametrov. Pri prijimacoch s digitalnym ladenim su…
KiloViktor 27.08.2010 21:12
KiloViktor
Taky je docela důležitý počet pamětí. Můj přehrávač jich má dvacet a to je málo. Když spustím scan,… poslední
oldsoft mobil 27.08.2010 22:39
oldsoft mobil

Děkuji,já jsem se špatně vyjádřil.Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti u malého kapeního radiá s fukcí scan v návaznosti na pamět pro stanice..Jde o výrazný komfort oproti ručnímu ladění bez paměti.U stejné velikosti radia je cenový roizdíl za toto vylepšení 6OO kč.Děkuji

Pokud to má automatický scan a hlavně několik čudlíků ma paměti (abys to nemusel pořád ladit) tak to znamená že je to technologicky na výši a skoro celé digitální- mělo by být lepší. Ruční ladění znamená otáčení knoflíkem stejně jako před sto lety-už bych nebral furt se s tím musí kroutit, po čase to začne blbnout.

Pokud to má automatický scan ale nemá to čudlíky na uložení do pamětí tak si to samé můžeš koupit u vietnamce za stovku, bude tam ten samý čip (plus zdarma svítilna).
Nejsem na tyhle věci profík-můžu se mýlit.

Velkost prijimaca nieje zovna vhodny ukazovatel parametrov.
Pri prijimacoch s digitalnym ladenim su pamate dolezite a su predmetom vacsieho komfortu.
Neviem si predstavit vzdy po vypnuti a zapnuti prijimaca naladovat stanicu ktoru som pocuval, hlavne v sucastnosti kedy je ich na VKV FM pasme niekolko desiatok a to aj rovnakych v roznej kvalite.
S pamatami je ale trochu problem. Na to aby si prijimac nemusel ladit a ukladat stanice znova do pamate po kazdej strate nergie je dobre ak je prijimac vybaveny zalohovou bateriou na pamat alebo tzv. zlatym kondenzatorom, co je elektronicka suciastka, ktora dodava energiu pamati po nejaky kratky cas (niekolko hodin-niekolko dni).
Ovsem pri digitalnom ladeni (scanningu) je dolezitejsie ci sa da automaticky scanning vypnut a pouzit aj rucne ladenie, pretoze v automatickom rezime sa stanice ktore su slabe preskakuju.

Taky je docela důležitý počet pamětí. Můj přehrávač jich má dvacet a to je málo. Když spustím scan, zaplní je všechny někde kolem poloviny rozsahu kmitočtů a kupodivu ručně to tam zadat nelze. (Manuál pečlivě prostudován, nový firmware není.) Krká mě to, leč nic nenadělám.
Další debilita je, že při přehrávání mp3 dělá sám od sebe cca sekundový fade in, taktéž nezrušitelný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru