Avatar uživatele
Usoman

Kde (stát, město, oblast) v USA bych měl jako ateista největší problémy, rozhodl bych se na tom místě žít?

Je v USA nějaký rasismus na ateisty? Kde je to nejvíc patrné? A kde zas ne? Je v USA nějaká diskriminace bezbožných lidí?

Zajímavá 0 před 2690 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

USA dnes už nejsou ani zdaleka tak zarputile založené na zbožnosti a víře, jako to bývalo dříve. Myslím, že ateistů je tam víc než dost a není asi takový problém přiznat, že zrovna Vy jste ateista.
Salší věc, že nikde Vás asi nebudou kvůli ateismu diskriminovat nebo Vás nějak (a už vůbec ne fyzicky) napadat. Ve velkoměstech je možná víc ateistů nebo lidí, kteří nejsou aktivní věřící v cokoliv, než těch věřících.
Na druhou stranu jsou určité oblasti, zvlášť menší obce, kde je stále jaksi „in“ být členem nějaké církve. Diskriminovat Vás nebudou, ale můžete u nich budit trochu údiv.

Problém jako ateista byste mohl mít spíš v konkrétních komunitách, než v nějakém místě. Na mysli mám především Amiše – velmi striktní křesťanské společenství, které se řídí velice přísnými pravidly a žije prakticky po způsobu 17. století. Někteří ortodoxnější Amišové mezi sebe ani nepřijímají „návštěvy“ zvenčí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

V USA existuje oblast, nazývaná „biblický pás“, kde se zbožnost bere vážněji než jinde. Biblický pás se nachází na jihu USA a východní proud se táhne od Floridy přes státy Alabama, Tennessee, Kentucky, Georgie, Severní Karolína, Jižní Karolína až do Virginie.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Biblick%C3%BD_p%C3­%A1s

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek