Avatar uživatele
Mirdas

Kde by jste zakázali kouřit ?

Samozřejmě o kouření v restauracích se i zde hodně mluvilo. Zde bych to opravdu nechal čiště na rozhodnutí majitelů.
Ovšem více mne vadí kouření na ulicích kde je spousta nedopalků, obalů od cigaret a zda jste byli například nějakou dobu ve Švédsku kde jsou opravdu čisté ulice, tak porovnejte jak to vypadá u nás, byl bych pro zákaz.

Kde a v jakém rozsahu by jste Vy kouření zakázali, nebo naopak povolili ?
Doplňuji:

V restauracích ať si to opravdu rozhodne majitel zda se mu vyplatí mít kuřackou, či nekuřáckou.
Zda se mne neskutečně hloupé, zda hosté, kuřáci, by museli chodit třeba ven před restauraci a podkuřovat lidem, kteří jdou jen kolem.
Každý se může rozhodnout kterou provozovnu si vybere.
Zde mne spíše štve opravdu bordel na ulicích a to hlavně od kuřáků, kdy stojíte u přechodu, a někdo vám hulí pod nosem. Matka s kočárkem, které popel lítá na potomka.
Samozřejmě se to týká jakéhokoliv bordelu, který spoluobyvatelé jsou neschopni jen pár kroků nést a vyhodit v koši s odpadky.
Díváte se jak vypadají čistá města ve vyspělém světě ( teda většině ), vždyť i toto vypovídá o kulturnosti samotného národa, který si váži kde a jak žije.
O vyhazování odpadů do přírody raději ani nemluvím, místo potoků, lesů – skládky.
Zda pozveme návštěvu k sobě domů, chceme mít uklízeno. Proč jsme tedy tak lhostejní k okolí, které není vyloženě „jen naše“ ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, Dane, Nazdar Bazar před 3621 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Kuřák by podle mě měl kouřit jen tam, kde je sám ( nebo s kuřáky ), aby nikdo nemusel být „pasivní“ kuřák. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Všude zakažme kouřit, zakažme i žvýkat a taky venčit psy a zakažme i dýchat, co kdyby někomu smrdělo z pusy:-(((

No tak, nemáme už teď těch zákazů nějak moc? Je třeba si budoucí generace vychovávat k respektu a toleranci, pak nebude potřeba tolik zákazů a nebudeme se cítit neustále něčím obtěžování.

Jsem nekuřák, ale jsem proti takovým zákazům, ať rozhodne majitel nemovitosti.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?badisko Nahlásit


Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Všude a hlavně v přítomnosti dětí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

povolil by som fajčenie (kouření) všade tam, kam sa dostávajú splodiny z automobilov, kúrenia (topení), všade tam, kde sú obézni (z prežierania), škaredí, modrookí, členovia strany zelených, tehotné ženy, Číňania a mnoho iného.

zákaz jednej činnosti nutne evokuje zákaz i činnosti inej. tudíž …

všimnite si práva tzv. demokratického sveta – uvádza iba zákazy, nie to, čo je povolené, iba to, čo je trestané.

keď budete na dieťa stále kričať toto nesmieš, toto nesmieš a toto nesmieš tiež – čo urobí vaše dieťa?
a tak isto sa chováme i my dospelí.

je pravda, že ulice sú plné nedopalkov, ale z toho nevyplýva, že pri nich ležiace kelímky od koly, papieriky od cukríkov, nanukov, šupiek ovocia, obalov z čokolád a cukroviniek a iného bordelu odhadzujú iba fajčiari – práve naopak, fajčiar, aspoň ten slušný, by rád cígo típol – ale čo keď nie je kde (že v tom má prsty nefajčiarska lobby! :DD)?

vám vadí fajčenie na uliciach, mne vadí pohľad na obéznych ľudí (škodí to môjmu zažívaniu a tým pádom i zdraviu, trpím pasívnou obezitou) – máme im preto zakázať vychádzať z domu?

takže k tomu, čo a kde zakázať, treba pristupovať opatrne, ale to sa nedeje, zákazy iba pribúdajú.

;)
Doplňuji:
akosi nerozumiem tomu honu na fajčiarov (kuřáky).

doporučujem ale, aby ste si rezervovali, páni a dámy nefajčiari, aj miesto na nefajčiarkom cintoríne – lebo aj tam vás budú fajčiari strašiť! a obmedzovať vás vo vašej zdravej smrti.

je paradoxné, že štatisticky zomiera fajčiarov menej, ako nefajčiarov.
je paradoxné, že štát (tedy občania, bez ohľadu na to, či fajčia alebo nie) okráda zákazmi fajčenia sám seba (dane z cigariet a tabakových výrobkov).

je paradoxné, že fajčiarky rodia zdravé deti (pozrite na takú rómsku komunitu!) a údajne udravým životom žijúce anemičky nemôžu otehotnieť.

je paradoxné, že fajčiari napriek stúpajúcim cenám ich obľúbeného produktu stále na neho majú a nefňukajú niečo o dávkach a pod.
atď. atď. atď.

summa summárum – fajčiari sú rasa (už to tak začína byť) odolnejšia voči všetkým nepriaznivým ekonomickým, ekologickým a spoločenským prekážkam.

my prežijeme, šluk, a čo vy?

Upravil/a: arygnoc

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

v jádru budu souhlasit s huxou
o svém majetku by měl rozhodovat majitel > veřejné prostranství,ouřady a podobně patří státu,ať to tam zakáže,ale co se hospod týče,kdyby to bylo tak lukrativní,a kouření tak špatný,tak jsou všude samý nekuřácký hospody a nikdo to nemusí zakazovat…
Doplňuji:
k doplnění:
komu patří ulice? tak ten ať o tom rozhodne,ale ať to funguje všude stejně,a ne zakázát na ulicích,protože mi patří a hospody,protože do toho můžu kecat…

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Všem těm,co hlásají názor ve smyslu „všude by měl být zákaz kouřit“ : Pokud nekouříte,je to jen vaše věc,ale neotravujte s tím víc než je zdrávo.Pokud vám vadí kouř z cigaret,tak by vám měly vadit i zplodiny z aut,nákladá­ků,autobusů. Odporný smrady z komínů továren které zamořují naší planetu a usazují se v zemi,na květeně se s nějakou cigaretou nedají ani srovnat. Zakazuje snad někdo auta,nákladáky,au­tobusy,továrny??? Co se týče restauračních zařízeních,tak tam by měl rozhodnout vlastník/prona­jímatel,ale v době obědů (cca 11–14h) bych i já kuřák uvítal úplný zákaz. Což by vyřešilo otázku „rodiny s dětmi na obědě“. Pokud si chtějí nekuřáci užít restaurace,tak at jdou do zcela nekuřácké-to je logické,nemůžou vlízt někam kde zákaz není a pak se divit že si tam někdo zapálí,v tres­tauracích se kouřilo odjaktěživa a pokud to nekomu vadilo tak tam prostě nelezl..Jinak na zastávkách -nekouřit-ano.Ale co se týče bordelu na ulici,tak já típu a vyhazuju do koše.Tady jde spíš o to jestli je někdo prase nebo ne,a nejde zdaleka jen o vajgly. Hon na kuřáky v té radikálnější formě by měl opačný efekt.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

Všichni budou pasivní kuřáci. Přecejen, i ten majitel hospod musí občas vyvětrat…

Zakázal bych kouření tam, kde jsou budovy státu, tudíž majitelem je stát, tudíž stát má jaksi právo si zde zakázat kouření.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kuřáci ať kouří doma sami sobě, nechápu, proč se kouří v restauraci. Taky bych si někdy chtěla zajít s přáteli třeba na večeři, to prostě nejde, všude hulej jak pitomý a nevadí jim nic, prostě nic, že tam je rodina s dětmi na obědě, že je tam astmatik, prostě nic, je to sobecké. Ještě že jsou otevřené terasy. Ani tam tomu člověk neuteče, všude s tim pruděj. Vrchol byl, když mi jeden kuřák popálil ruku, když šel kolem mě, nikomu bych už nepřála to, co pak zažil, za tu ostudu mu to nestálo. Prohulený mozky…Takže ani v restauracích, ani na zastávkách, prostě tam, kde jsou třeba jen dva lidi, z čehož jeden je nekuřák by se kouřit nemělo, já o rakovinu nestojím a jestli oni ano, je to jejich věc, ostatní ať do toho netahaj. Jen puch a binec dělaj.
Doplňuji:
V paneláku, v létě se ani nedalo otevřít dveře od balkonu, sousedi pod námi tam hulili v jednom kuse, bylo to otravný, jen brzy ráno, nebo pozdě v noci se mohlo větrat, je to prostě sobecký

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dane

Možná to bude znít absurdně, ale myslím si, že největší újmu mohou pociťovat děti kuřáků, kteří nejdou s cigaretou ven. Co je pět minut na autobusové zastávce ve srovnání s domácnosti, v níž jeden nebo oba rodiče kouří uvnitř..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

v kancelářích ..potom nemaj být ti šéfové tak tlustí, když mladé sekretářky je v kanclu pořád nafukují :o

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Samozřejmě v restauracích při podávání jídel, a nebo alespoň omezit na dobu podávání jídel tak jak to bylo dříve mezi 11 až 14 hod. Dále bez pardonu všude, kde jsou děti. Nepochopil jsem prapodivný zákaz kouření venku na nádražích a zastávkách. A na druhou stranu benevolence v restauracích a dalších veřejných místech.
Před cca 3 – 4 lety jsem byl v Paříži a zaujala mne taková věc. Na ulicích, bulvárech se před vchodem do kanceláří občas objevily menší skupinky zejména úřednic ale i jejich kolegů. Ve stoje přede dveřmi si ženy povídaly u kávy a k ní si dávaly cigaretu. V Praze jsem toto ještě neviděl. Pravděpodobně jsou všude asi kuřácké koutky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Všude.
Doplňuji:
Hul si doma.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Dovolím si vyjádřit přesně opačný názor. Kouření by mělo být zakázáno ve veřejně přístupných uzavřených prostorách. Z toho vyplývá, že každý si může kouřit doma a „venku“, což chápu jako otevřený prostor. Hraniční případy jsou zastávky, lidský dav atd. – zde to záleží na konkrétních podmínkách, takže nemám problém s kouřením na otevřené zastávce, když kuřák poodstoupí, ale mám problém s klepáním popele do kočárku v davu u přechodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
uccello

Nejradši bych kouření postavil mimo zákon, ale to se bohužel nikdy nestane. Kouřit by se mělo jen tam, kde to neobtěžuje ostatní. Asi před rokem jsem měl konflikt s jedním výrostkem, který si ve frontě na autobus zapálil a začal mi dýmit přímo do obličeje. To už jsem nevydržel a požádal ho, aby to típl a nebo odstoupil mimo zastávku. Bohužel to asi nepochopil a jen utrousil něco ve smyslu, ať se nestarám. Zkrátím to, cigáro odletělo a on za ním a mohl být ještě rád, že jsem mu ho nedal sežrat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

ad kapitán
když si nedám v hospodě k cigaretě pivo,nepůjdu do ní > takových je více pivařů=kuřáků > takto jsem to myslel
vím,že kouření škodí,ale proč se zakazuje kouřit,a při tom se cigarety prodávají > odpověď známe všichni
ad Mirdas
o tom bordelu okolo silnic a podobně mi povídej > hrůza…

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek