Avatar uživatele
SabčaElis

Kde je hraniční mez komunikace žáka a učitele na ZŠ?

Myslím, jako jestli je normální si psát s učitelema (učitelkama) přes skype? A jak daleko by měl dojít mluvený rozhovor? Je normální, když se učitel zeměpisu ptá při hodině na to, kde byla moje sestřenice minulý měsíc, co vlastně učí za jazyky, kde byla na svatební cestě, atd.??
P.S.: Ten učitel na skypu je ze ZUŠ
A ten ze zeměpisu, to je vlastně, byl, kamarád manžela tý sestřenice..

Zajímavá 0 před 2804 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Mě to moc normální nepřijde. Jen by mě zajímalo, od hoho se učitel dozvěděl, že tvoje sestřenice učí jazyky a že byla na svatební cestě. To si jen tak vycucal z prstu?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Záleží na mimoškolním vztahu.
Pokud je to zároveň blízký známý, tak je ta hranice nejspíš volnější. Je-li to ovšem kamarád manžela Tvé sestřenice, pak bych byla opatrná a to ne proto, že je to učitel, ale protože protě můžeš vyzradit něco, co by si Tvá sestřenice a její manžel nepřáli. Vyzvídat takové věci od žáka/žákyně je velmi neslušné ze strany učitele. Takovému učiteli bych slušně sdělila, že jsou to rodinné záležitosti, které nechceš říkat.
Přes internet, e-mail, Skype, Facebook, pomocí SMS apod. se dned často řeší i rozvrh, změny výuky, pomůcky, metody provedení úkolů a úkoly apod. Na můj vkus je to trochu divné, ale holt je doba internetová a chodí to tak. A tam někde je také hranice toho, co bych s učitelem probírala přes Skype. Nic víc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
PořádSmutná

Mně učitel kreslil do písemek srdíčka a řekl mi, že jsem jeho zlato a pak po deseti vteřinách se to snažil rychle zachránit tím, že to jako myslel zlato z toho předmětu, který učí. Myslela jsem, že umřu smíchy. 😁 Je to sice nevhodné, ale lichotilo mi to. 🙂 Učitel zajde jen tak daleko, jak daleko mu to dovolíš ty a jeho láska ke své profesi. 😁 Co se týče sociálních sítí, tak Skype asi normální není, ale Facebook mi přijde v pohodě, pokud si tam zrovna nepíšete nějaké ultra milostné rozhovory. A když mu nechceš odpovídat, tak neodpovídej. Možná se ptá, protože chce být přátelský. Možná to bereš příliš moc vážně. 🙂

Upravil/a: PořádSmutná

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Ještě na střední škole (rok 1983) jsem byl svědkem chování učitele, který studentce říkal: „vy máte tak široké boky, vy budete dobrá v posteli“, ale protože jsme se tehdy učitelů/profesorů báli, aby nás nepotopili nebo nevylili ze školy, tak nikdo neprotestoval a to slyšela celá třída cca 40 lidí – žádný protest, žádná stížnost.

Tím chci říct, že najít tu správnou mez, co ano a co ne není snadné. Na druhou stranu také není snadné učit mladé studentky v rozpuku, to přímo svádí když ne k harašení, tak k poznámkám a komentářům, viz ten příklad výše.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek