Avatar uživatele
dudu

Kde je pravda a jak velký průšvih lze očekávat?

V poslední době se mně honí hlavou dva diametrálně rozdílné problémy a sice:
a/ pokud je náš vesmír jen dvourozměrným hologramem pak tedy kdo, odkud a proč tuto projekci provozuje,
b/ Česká národní banka při intervencích ve prospěch koruny jen v prosinci min. roku nakoupila eura za 88 miliard korun. Takto sice máme vytvořeny obrovské devizové rezervy, ale řada světových finančníků tvrdí, že euro do dvou let zanikne.
Co by v tomto případě následovalo a jaká asi bude reakce zoufalých držitelů této virtuální měny?

Upravil/a: dudu

Zajímavá 0 před 2606 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

  1. Už jsem slyšel spoustu různých teorií, vč. konspiračních, ale takovou šílenost ještě ne. Hologram a ještě k tomu dvourozměrný? Já a ty jsme rovněž součástí Vesmíru. Pokládáš se za hologram? Padající meteoroidy jsou taky hologram? To co vyvádí Slunce taky? Podle mně to pociťujeme zatraceně skutečně a fyzicky. Kdejaký blb se dneska chce stát zajímavý 🙂
  2. Euro není virtuální měna, ale je druhá nejsilnější po dolaru. To co provádí ČNB, to mi pod fousy moc nejde, ale do ekonomie moc nevidím, takže si netroufám soudit. Nicméně mi vadí, že se tisknou obrovská množství nových korunových bankovek a to nikdy neznamenalo nic dobrého. Jsem ale jen laik.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

ad b/
Nemyslím si, že by bylo Euro do dvou let pryč. Jeho agónie bude trvat déle, spíše tak dvacet let. A problém, co s Eury když pozbudou platnost, budou muset řešit všechny státy, podniky i jednotlivci, takže určitě na to bude nějaký mechanismus.
BTW: ČNB samozřejmě žádná Eura nemá. Má jen čísla v počítači…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Vesmír řídí bůh přes fyzikální zákony.

Euro potom koupí Rusové v poměru 1 : 1.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

S tím eurem to nebude tak horké. I kdyby € padlo jako společná evropská měna, stejně bude ještě nějakou dobu platit jak v Evropě, tak i v jiných státech. € platí i v některých zámořských územích Francie a několika ministátech vázaných dřívějšími měnovými uniemi. Kromě toho platí jako oficiální měna v Kosovské republice a v Černé Hoře.
Obdoba by se dala najít v Bosně a Hercegovině, kde dodnes platí ekvivalent bývalé německé marky DM, v dřívější době obíhaly společně marky německé i bosenské ve shodném kurzu. Teprve postupem času byly originální německé marky nahrazeny čistě bosenskými.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Euro

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

ad Kepler: rovněž jsem z toho blázen a proto zde tuto nikoliv novou teorii zmiňuji – http://www.osel­.cz/9226-ijeme-v-holografick-m-vesm-ru-podle-nov-studie-to-nen-vylou-eno.html

před 2606 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

Nemohu než trvat na faktu, že euro bylo a je virtuální měna. Jeho síla je podložena ekonomikou emitenta a momentální politickou situací, kterou držitelé v určitém intervalu akceptují!

před 2606 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Pokud vím, jedinou virtuální měnou je bitcoin. Všechny ostatní jsou reálné a podložené z těch důvodů jak píšeš. Ale možná tomu příliš nerozumím.

před 2606 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, aspoň to autor webu přiznává svým názvem a nepředkládá to veřejnosti jako seriózní teorii. Proto mu i odpouštím, je to vlastně legrace.

před 2606 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek