Avatar uživatele
Jan Undgrad

Kde lze nalezt informace o umrtnosti (pocet lidi kteri nedokonci studium) na vysokych skolach?

Rozhoduji se, kde dale studovat, a jako 1 faktor vyberu bych chtel zahrnout i obtiznost studia na jednotlivych skolach, fakultach, nejlepe i v oborech (predevsim obory FSI a FAST VUT). Proto bych rad ziskal udaje o umrtnosti, pokud mozno podle rocniku. Dosud jsem nasel jen spoustu obecnych, nepodlozenych zprav, ktere si casto odporuji. Zajimaly by me spise statistiky.
Dekuji predem za odpovedi.
Doplňuji:
Diky, Aleshi, za odpoved, nicmene neprijde mi prilis uzitecna. V prvni rade se samozrejme rozhoduji na zaklade toho, co mne bavi – tedy technika, na skole pak prirodni vedy jako matematika a fyzika, proto si myslim, ze nejrozumnejsi pro mne bude volba stavebni nebo strojni fakulty na vut v brne. Tyto 2 fakulty nabizeji ke studiju mnoho mne sympatickych oboru a nelze temer rici (vynecham-li obory zabyvajici se architekturou, designem nebo managementem), ze o nektery z nich mam vetsi zajem nez o jiny – temer vsechny technicke obory – alespon do soucasne chvile – me bavi a vzdy bavily (vyjma elektroniky) stejne. Tudiz je mi celkem buřt, ktery z nich si vyberu. Presto, nebo spise prave proto bych chtel najit nejake statistiky obsahujici pocet studentu, kteri jednotlive obory behem studia opusti, byt by to melo ukojit jen mou zvedavost a na vyber oboru by nakonec ony statistiky stejne nemely zadny dopad.
P.S.: Dalsim irelevantnim odpovedim se, prosim, vyhnete.

Zajímavá 0 před 3764 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Víš, chlapče, když mi bylo tolik, co tobě, uvažoval jsem podobně – blbě. 🙂
Naštěstí jsem měl ale poměrně velké sebevědomí, takže jsem nemířil úplně nízko a dokonce se to nakonec i povedlo. 😉
Spousta mladých (ale i jejich rodičů) lidí nepochopilo, o co by mělo jít především, a to je, věnovat se oboru, který mě baví, chci ho dělat, mám jasnou představu do budoucna a pak za tím tvrdě jít, vybrat podle toho školu a udělat ji, i kdyby trakaře padaly. Samozřejmě během studia shánět brigády či práci v oboru, abys pak, až dostaneš ten prakticky bezcenný papír, jsi nečuměl, co ta realita pracovního světa obnáší, je to velmi nepříjemné překvapení, ale na to tě žádná škola nepřipraví.
Doplňuji:
Chlapče, až pochopíš relevantnost mojí odpovědi, tak už bude nejspíš pozdě. 🙂 Je pravda, že zkušenost je nepředatelná, tak snad si „hubu“ tolik nenabiješ a vybereš si dobře školu i následně zaměstnání. 😉 Ale tím vším si každý musí projít sám. Povíme si to za deset let až dospěješ a možná i pochopíš. 😉

Upravil/a: Alesh

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek