Avatar uživatele
Madoqx

Kde najít popis procedur, které můžu očekávat, budu-li označen za otce, v případě že budoucí matka dítěte je Slovenka?

Dobrý den, strávil sem rok a půl (nechápu jak je to možný) života se sociopatkou slovenské národnosti, se kterou tedy již nejsem více, ale ocitl jsem se na seznamu „podezřelých“ otců. Ona je v očekávání a já též, neboť nevím co dál. Můžete mě prosím někdo fundovaný odkázat na nějaké zdroje, kde je napsáno, co můžu očekávat, na co se nachystat, zda si už teď mám shánět nějakýho právníka, zda to lze nějak ututlat před rodičema a blízkým okolím (trvalé bydliště mám u nich). Za odpověd předem děkuji…
Doplňuji:
Odpovědi typu off-topic, generální, paušální odpovědi mi jsou k ničemu…Rovněž bych při této příležitosti rozšířil moji otázku o subotázku: poumůže mi vzít kramle třeba do Kandady nebo na Nový Zéland či do Austrálie a počkat, až to nějak „vyšumí“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 3801 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Za chyby se holt platí. Udělejte si po porodu testy DNA, pokud bude dítě vaše, tak se o něj starejte a plaťte!!! Pokud vaše nebude, tak máte vyhráno. Na právníka bych se obrátila až po porodu. Bez testu DNA nic nezmůže.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

No, není to tak jednoduchý. V podstatě to funguje takto. Pokud nejste manželé, což asi nejste, pak otcovství se primárně určuje tak, že se domnělý otec podepíše na matrice. Pokud toto neudělá, pak má matka asi jen dvě možnosti. Vykašle se na to, dítě je bez otce. Nebo na někoho ukáže prstem a zažaluje ho. Pak bude soud mj. požadovat test DNA, který bezpečně určí, zda dotyčný je nebo není otcem a tím se bude řídit. Dříve se to dělalo na základě 3 domněnek, kdy 3. domněnka dokonce říkala, že otcem může být určen muž, který s dotyčnou v dané období souložil (opravdu nádherný zákon o rodině z roku 1962, platný s mírnými novelizacemi doteď, doporučuji přečíst, pro většinu chlapů dobrá antikoncepce)! Dokud tě nedostanou, tak zkrátka ty o ničem nevíš a tudíž po tobě nikdo nemůže nic chtít. Pokud by tě určili jako otce, tak výživné lze vymáhat 3 roky nazpět! Určitá výhoda je, že tě nebudou hledat tak intenzivně jako by hledali nějaké vraha, nicméně moc šancí, jak se vyhnout určování otcovství a soudu v dnešní době nemáš. Musíš z něčeho žít, někde pracovat, máš telefon atd. Takže lokalizovat tě a následně předvést není zas takový problém. Pokud opustíš ČR, určitě je to z tohoto hlediska lepší, vůbec ideální by bylo měnit místa po nějaké době a nebo žít někde v bohem zapomenuté zemi, nějaká Argentina, Laos… No, nezávidím ti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Souhlasím s odpovědí „zzzzz“. Pokud test otcovství prokáže, že je dítě Vaše, budete se muset k tomu postavit zodpovědně a na dítě platit. A nechtějte po nás, abychom Vám doporučovali útěk do zahraničí ! ☹

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

určite je riešenie od problému utiecť.
otázne je, pred čím všetkým v živote ešte budete utekať.

z chlapca chlapa robia problémy a ich riešenie, schopnosť postaviť sa problémom, schopnosť prijať zodpovednosť sám za seba a i za iných, blízkych, vo svojom okolí.

±±±±±±±±±+

„… generální, paušální odpovědi mi jsou k ničemu …“

a čo ako čakáte?
že vás pochválime, aký ste pašák?

veru nie, ste zbabelec, rozmaznaný fracek.
vysmrkajte sa mamičke do sukne a poproste ju, či by za vás neplatila alimenty.
lebo sám zodpovednosti nemáte ani za mak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek