Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kde najít statistiky kliknutí na reklamu?

Ahoj, tak jsem si dal reklamní bannery AdSense na stránku a z 500 návštěvníků jsem měl 0 prokliků na reklamy. Abych ověřil funkčnost, tak jsem kamarádovi řekl, aby mi ja jednu reklamu kliknul, protože já z logických důvodů nesmím. Pak už mi tam to jedno kliknutí naběhlo, takže všechno funguje. Teď už se to blíží k 1000 návštěvníkům a pořád tam mám jenom ten jeden klik. :-D No sám mám dávno "bannerovou slepotu", tak jsem si aspoň ověřil, že ostatní to mají asi stejně. Jen nechápu jak může třeba pctunning fungovat, když mají v průměru 36 000 za den ( hardware ). Pokud mají stejnou statistiku prokliku jako já, tak mi to vychází na 36 kliknutí. 36 krát cca 2Kč za klik..... nic, moc :-D

Nebo dá se někde zjistit statistika kolik by mělo být na 1000 zobrazení prokliků na reklamu, ať to nepočítám jenom ze svých velmi nepřesných zkušeností? Děkuji za postřehy. :-)

Předmět Autor Datum
Průměrné CTR se pohybuje od 0,1 do 0,3 %, takže jsi v normě. Ale pokud máš na stránkách zajímavé rek…
Wikan 16.10.2012 20:42
Wikan
Aha, takže CTR je opravdu tak malo. Díky za odpověď Wikane. :-)
Thunder 16.10.2012 21:23
Thunder
Dalsi vylieceny;o)? Reklamou sa zarobit neda, urcite nie so stranku v navstevnosti radovo tisice zob… poslední
fleg 16.10.2012 22:46
fleg

Dalsi vylieceny;o)?
Reklamou sa zarobit neda, urcite nie so stranku v navstevnosti radovo tisice zobrazeni, to budes mat tak naozaj akurat na pivo sem tam. Mal som eshop s podobnu navstevnostou a tie prachy som ani nikdy z adsense nevytiahol, nemalo to zmysel.
Btw toplist rata trosku inak ako adsense, takze 36k pctunningu nemozes porovnavat s 36 na adsense. Adsense pocita kazde zobrazenie stranky, toplist nie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru