Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde od Microsoftu stáhnout Windows Vista ?

Dobrý den. Vlastním Pc a při jeho koupi byl již nainstalován Windows Home premium, dodán byl však bez instalačního CD. Pokud nyní chci přeinstalovat Pc a vlastním pouze štítek s licenčním číslem, poradí mi někdo kde přesně se dá Windows od Microsoftu stáhnout ? děkuji předem za nápovědu

Předmět Autor Datum
Windows budou někde uloženy na disku počítače, většinou v jiném diskovém oddílu. Hledej a použij uti…
FixExa 04.01.2010 17:51
FixExa
Takže pokud je to tak, že by nešli stáhnout, tak s cenou PC jsem zaplatil licenci, ale nemůžu už poč…
Tučný 04.01.2010 19:03
Tučný
Pokud máte OEM licenci, obraťte se na prodejce (resp. na "sestavitele") počítače - ten vám licenci p…
Kurt 04.01.2010 19:04
Kurt
Těžko někoho nahánět kvůli instalačnímu Cd, když je to koupený od prodejce na netu, samozdřejmě poku…
Tučný 04.01.2010 19:12
Tučný
Microsoft s podporou OEM verzí nemá opravdu nic společného. Možná pomůže přečíst návod k použití toh…
karel 04.01.2010 19:16
karel
Solídny predajca/výrobca ti vytvorí na skrytej partíci recovery oblasť a dodá CD s utilitou na obnov…
Joseph 04.01.2010 19:30
Joseph
Microsoft s jednotlivcami toto nerieši, obrať sa na predajcu, kamaratov a pod. licenciu máš Len na o…
Joseph 04.01.2010 19:08
Joseph
Snad tedy ještě pokud by mi někdo mohl zodpovědět možnost, pokud mám k dispozici Windows Vista na Cd…
Tučný 04.01.2010 20:20
Tučný
Ne. Velcí výrobci typu Dell, HP, Lenovo nebo Acer, Asus apod. mají vlastní řady předaktivovaných pro…
touchwood 04.01.2010 21:12
touchwood
Děkuji tedy za nápovědu, návod bych si přečet, kdybch ho někde nezašantročil a jinak je to tedy Acer…
Tučný 04.01.2010 23:03
Tučný
na různých fórech určitě bude instalační ISO obraz Win Vista bez jakýchkoli cracků tak si ho stáhnět…
Nigfire 04.01.2010 20:58
Nigfire
.. ale fungovat mu to na 99% nebude. (resp. bude, ale oněch 30 dní, protože to číslo je vyblokováno…
touchwood 04.01.2010 21:13
touchwood
Jedině souhlas.
FixExa 04.01.2010 21:34
FixExa
Děkuji tedy za nápovědu, návod bych si přečet, kdybch ho někde nezašantročil a jinak je to tedy Acer…
Tučný 04.01.2010 23:04
Tučný
Nenapadlo tě na stránkách Acer ten manuál najít a stáhnout?
karel 04.01.2010 23:09
karel
U některých Acerů to bývá klávesa F10 nebo Alt+F10.
strejdabrabenec 05.01.2010 00:07
strejdabrabenec
Bude to něco podobného, jako je v tomto dotazu: http://pc.poradna.net/q/view/466358-jak-nainstalov a…
nononot 04.01.2010 23:22
nononot
Za poslední nápovědu děkuji specielně. Je někdy velmi dobré poslat tázajcímu se pouze odkaz kde si u…
Tučný 05.01.2010 00:07
Tučný
Pokud vim tak Acer to ma udelane tak, ze se pri prvnim spusteni objevi nabidka k zaloze systemu na D…
virus 05.01.2010 08:51
virus
To je sice hezké , ale co když se odporoučí pevný disk ? Při ceně od 10 tkč za zařízení by už nikoho…
tomil2002 16.09.2015 00:32
tomil2002
Prazvláštní přístup výrobců nedodávat instalační medium. Čeká mě přeinstalace u našich doma na 4 rok…
tomil2002 16.09.2015 00:30
tomil2002
Není to prazvláštní přístup, je to naprosto normální. Kdyby sis pořídil krabicovou verzi Windows a n… poslední
MachR55 16.09.2015 08:05
MachR55

Takže pokud je to tak, že by nešli stáhnout, tak s cenou PC jsem zaplatil licenci, ale nemůžu už počitat do budoucna s možností přeinstalace ? Na disku jsem nic co by vypadalo jako záložní Visty určené k následnému vypálení nenašel. A taky sem nenašel u Microsoftu odkaz na download. Proto se obracím sem, zda nehledat třeba u Technet a na dotaz k Microsoftu zatim nedošla odpověd. Zdá se mi neuvěřitelný zaplatit licenci a nemít možnost do budoucna případné přeinstalace.

Těžko někoho nahánět kvůli instalačnímu Cd, když je to koupený od prodejce na netu, samozdřejmě pokud nebude jiná cesta, budu se snažit takhle. A proč to Microsoft nemá k dispozici ke stažení , když trial verzí různejch programů nabízí haldy a zákazníkovi co již zaplatil takovou službu nenabízí ? Však čas od času si každý PC přeinstaluje, jak to pak maj lidi dělat, protože dnes už PC víceméně prodávaj jen bez instalačních CD.

Microsoft s jednotlivcami toto nerieši, obrať sa na predajcu, kamaratov a pod. licenciu máš Len na okraj, stiahnuť cokolvek od Microsoftu cez P2P je naozaj len vec rýchlosti tvojho pripojenia. Nie že by som radil to urobiť, no je to realita.

Snad tedy ještě pokud by mi někdo mohl zodpovědět možnost, pokud mám k dispozici Windows Vista na Cd, ovšem jinou než na kterou vlastním licenci, byla by reálně schůdná cesta, že bych nainstaloval z jiného disku Visty a potom tam zadal svou licenci ? Co jsem to dřív zkoušel, v průběhu instalace mi to hlasilo, že vložené číslo je neplatné /nebot na tom Cd je jiné/. Bylo by tedy reálně možné nejprve to nainstalovat bez čísla a teprve potom vložit licenční klíč jež vlastním anebo to takhle ůspěšně nelze provést ?

Ne. Velcí výrobci typu Dell, HP, Lenovo nebo Acer, Asus apod. mají vlastní řady předaktivovaných produktových klíčů, které se váží na hardware (ACPI SLIC tabulka v BIOSu) a jejich instalačky zato není třeba aktivovat, protože je nelze nainstalovat na jiných PC. Nálepka s číslem je pak už jen "evidenční" a slouží jako důkaz, že daný notebook byl zakoupen s licencí Windows.

První nač by ses měl zaměřit, je zjištění, v jaké podobě se dodává reinstalační zdroj. U levných a na uživatele bobek házící výrobce typu Acer, Asus je image uložen vesměs na skrytém oddíle disku a je přístupný při startu PC. Lepší výrobci jako Dell dodnes dodávají klasická média.

Přestaň tedy dělat vylomeniny a přečti si už konečně ten návod.

Děkuji tedy za nápovědu, návod bych si přečet, kdybch ho někde nezašantročil a jinak je to tedy Acer z těch levnějších na "uživatele házící bobek" - to mě pobavilo. Takže snad už jen kdybych věděl, jak se dostat dle rady při startu PC k tomu image - vypálit bych to pak už dokázal. Každopádně děkuji za rady jak to s tim Windows dodávanym bez CD reálně je. přeji pěkný den.

Děkuji tedy za nápovědu, návod bych si přečet, kdybch ho někde nezašantročil a jinak je to tedy Acer z těch levnějších na "uživatele házící bobek" - to mě pobavilo. Takže snad už jen kdybych věděl, jak se dostat dle rady při startu PC k tomu image - vypálit bych to pak už dokázal. Každopádně děkuji za rady jak to s tim Windows dodávanym bez CD reálně je. přeji pěkný den.

Pokud vim tak Acer to ma udelane tak, ze se pri prvnim spusteni objevi nabidka k zaloze systemu na DVD, bohuzel uzivatele tuto nabidku preskakuji stylem zrusit a potom dochazi k tomuto problemu jako mas ty, ten obraz tam je, dokonce je proveden jako startujici boot. :puff:

Prazvláštní přístup výrobců nedodávat instalační medium. Čeká mě přeinstalace u našich doma na 4 roky starém ntb Dell , dělal jsem zálohu když jsem jej zprovoznil ale kdo ví kde je té konec . To už líp jsem pochodil u repasovaného ntb. který když známému kleknul , tak jsem u prodejce repasu koupil za 100kč oem instal CD. K čemu je potom licenční štítek když není s čeho instalovat a ten skrytý soubor na HDD je řešení jen do doby dokud ten HDD jede , že jo .Koukám stará diskuze , ale pořád aktuální .Nejlépe je si koupit pc bez operačního systému a koupit si plnou verzi zvlášť .

Není to prazvláštní přístup, je to naprosto normální. Kdyby sis pořídil krabicovou verzi Windows a ne OEM, měl bys intalační medium. OEM je levnější, takže má určitý specifika - třeba právě to, že nedostaneš instalční médium.
A kdyby sis celou diskusi přečetl pořádně, věděl bys, že možnost vytvořit záložní instalační DVD je u prakticky u každýho notebooku s nainstalovaým systémem při jeho prvním spuštění. Že na to většina uživatelů kašle, fakt není problém prodejce.

Navíc - drtivá většina prodejců notebooků je schopna a ochotna poskytnout DVD s jejich instalací systému (či Recovery DVD) za manipulační poplatek, většinou za pár stovek. Na Dell se můžeš směle obrátit, jejich podpora a servis patří v oblasti notebooků k tomu nejlepšímu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru