Avatar uživatele
Alvin9434

Bude Android 8 na Samsung Galaxy A3 2015?

Dobrý den chci se zeptat jestli někdo neví zda bude Android 8 na Samsung Galaxy A3 2015. Na mém mobilu (Samsung Galaxy A3 2015) mám android 6.0.1 . Když dám vyhledat aktualizace tak to napíše že mám nejnovější software. Neví někdo zda budu moct stáhnout novější? Předem děkuji.

Zajímavá 0 před 2193 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Brzdou je samotný samsung, google kdyby mohl tak vydává aktualizace pro všechny telefony ihned ale nemůže. Výrobe v tomto případě trvá na tom, aby jeho vlastní úpravy systému vždy zůstaly zachovány, obvykle má na tom nějaký vlastní zájem, nebývá to v zájmu spotřebitele, ale často je to i z praktických důvodů, například speciální úpravy v ovladačích, které samsung provedl. V důsledku toho ale telefon se nedotazuje na aktualizace googlu ale samsungu a samsung na aktualizace starších nebo levnějších telefonů, lidově řečeno dlabe. Je tedy téměř jisté, že aktualizace od samsungu nebude.

Pro tyto případy existuje pro technicky zdatnější uživatele způsob jak mohou oficiální aktualizační proceduru samsungu obejít a nainstalovat operační systém de fakto přímo od googlu a bez úprav které v něm samsung prováděl. K tomu je třeba flashnout romku, pod root právy, což není úplně triviální postup a doporučuje se ho dělat skutečně jen zdatnějším uživatelům, zkus se poptat v servise zda to umí. Ať ti tam flashnout romku Lineage OS 15.1 což je fakticky Android 8.1 Oreo a zde je k tomu více informací https://rootmy­galaxy.net/in­stall-lineage-os-15-1-on-galaxy-a3-2015-1st-generation-android-8-1-oreo/

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek