Avatar uživatele
vaiko

Kde se bere všudypřítomný prach v bytě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4293 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

na netu sem našel tohle > http://fanda.no­va.cz/clanek/hi-tech/odkud-se-bere-v-byte-prach-veda-odpovedela.html

pokud s tím nesouhlasíš, tak to nevyčítej mně, já to nepsal (ale mohl bych)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Nemysli, že ho máš doma jen ty -máme ho všichni- někdo víc někdo míň .

Prach se vyskytuje ve všech bytech i domech a je nebezpečný v závislosti na svém množství a zdravotním stavu obyvatel domu. Svůj zdravotní stav nezměníte, ale množství prachu ano. Proto je zřejmě nejlepší cestou k omezení množství arzenu a plísní v bytě úklid. Jak je vidět, úklid bytu či úklid domu může tak prospět našemu zdraví. Však se také říká, že čistota je půl zdraví. Především u alergiků tento účinek úklid určitě má.
Seznam toho, co vše může prach obsahovat, je značně dlouhý. Byly zjištěny částice hliníku, barya, draslíku, železa, hořčíku, lithia, manganu, sodíku, niklu, cínu, fosforu, stroncia, chromu a arzenu. Již na první pohled je patrné, že většina součástí prachu je pro lidské tělo vysoce toxická. Jejich koncentrace je však tak malá, že účinek je prakticky nepozorovatelný. Výjimkou je pouze alergie na prach.

Vedle částic různých kovů a sloučenin obsahuje prach také různé spory, plísně, bakterie, pyl z rostlin, roztoče nebo kožní buňky. Běžná je také zvířecí srst, prach z dřeva a papíru z knih. Tyto součásti nejsou pro zdravého člověka nijak zvlášť škodlivé, ale pokud máte oslabený imunitní systém nebo je různých plísní v domě již příliš, může lidské tělo reagovat velmi negativně.
Kdysi jsem někde četla, že zdravý člověk má sníst za rok kilo prachu jen tak se z něj nestane alergik.
V bytech kde se přemrštěně uklízí agresivními prostředky – tam vyrostou alergici- proč myslíš, že je mezi dětmi tolik alergiků- může za to hlavně ohromný boom v úklidivých prostředcích- čím více agresivní, tím škodlivější .Ale každé tělo se s tím vyrovnává jinak .Takže- uklízet s rozumem .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek