Avatar uživatele
metalavenged

Bude fungovat SIM-FREE iPhone 7 používaný v USA?

Dobrý den,
předem se omlouvám, podobné otázky jsem viděla, ale ne můj případ.

Když si v USA koupím iPhone (s GSM sítí a mezinárodní model – v mém případě iPhone 7 A1778) odblokovaný na jakéhokoli operátora, tedy SIM-FREE, a budu ho tady používat přes US simku T-Mobile USA a pak se vrátím domů a vložím svou českou O2 sim kartu, bude fungovat? O češtinu mi nejde, spíš jsem četla hodně různých odpovědí na tohle téma a hodně jsem se v tom zamotala.
Nejdřív jsem chápala SIM-FREE jakože je odblokovaný na úplně každého operátora po celém světě a můžu ho vyměnit kolikrát chci. Ale jak jsem četla ve fóru, hodně lidí mělo problém a vypadá to, že podruhé už to vyměnit nejde, tedy že je SIM-FREE jen jednou a to na začátku.
Chápete to tady někdo? Prosím vysvětlete, děkuji.

Zajímavá 0 před 2185 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

SIM FREE znamená jen to, že telefon se dodává bez jakékoliv sim karty (to znamená, nemusíš se při nákupu telefonu zavazovat nějakému operátorovi, dostaneš jen telefon bez jakékoliv simky a bude jen na tobě kterého operátora kdekoliv na světe si vybereš) … v podstatě je to přístup který je u android telefonů naprosto běžný a apple jej konečně s velkým zpožděním objevil taky 🙂 Proto nikdy u android telefonu nenajdeš poznámku, že je sim-free protože pokud je nakupuješ jinde než od telefonního operátora jsou sim free vždy všechny. To u apple donedávna neplatilo, apple se snažil rejžovat na tom, že své uživatele dohodí nějakému smluvnímu operátorovi a je jasné že z tohoto dohazování applu vždy něco káplo. Nevím o jiném výrobci který by tuhle neférovou praktiku vůči klientům zkoušel taky.

UNLOCKED znamená, že si můžeš vybrat simku opravdu kteréhokoliv operátora kdekoliv na světě a jediné co tě omezuje je rozsah podporovaných komunikačních frekvencí telefonu.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek