Avatar uživatele
zjentek

Kde se vzala žába ve studni? Proč v hloubi studny tráví svůj čas?

Spatřil jsem žábu v hluboké studni. Co to? Žije tam snad? A jak? Vždyť nemůže z vody? A pokud tak žije, tak proč? Spadla tam snad? Pršely žáby či pulci? Zanesl tam snad nevinný ptáček nějakou jikru nebo spíše vajíčko? A co v hluboké studni dělal ptáček? A jak se teď v tom všem žába celkově cítí? Je šťastná? Je to pro ni komfort? Změní někdy bydliště? Jak a kdy? Umějí žáby skákat po hladkým kameni svisle nahoru? Dokáží rozpoznat spáry (úchop) mezi kameny a díky jím vyskákat na vrchol jako zdatný horolezec? Anebo jim toto bidlo vůbec neva a celoživotní pobyt pod hladinou, s hlavou nad hladinou, je pro ně vlastně taky prima? A hlavně- vadí ta žába pitné vodě ve studni? Bude se ta voda kazit, když v ní ta žába celoživotně pobývá? A pokud žába nijak nevadí tý vodě, tak potom – bude ta pitná voda vadit těm, kdo ji budou pít??? A bude jim ta voda po smrti žáby vadit víc, než za jejího života, anebo bude vadit úplně stejně? A bude tedy vůbec někomu vadit?

Pomiňme prosím debatu o existenci či neexistenci. Vezměte to pouze z filozofického hlediska ;))))) Dík..

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, quentos, vagra, briketka10, gecco před 2542 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

O žábě koluje hodně pověr, je prý symbolem omezeného člověka, ale přinese i štěstí.

Źába ve studni má totiž omezený rozhled, vidí jen kolem sebe úzký prostor, zřejmě je spokojená, protože nic jiného neviděla.

Další ze známých pověr, která se vyskytuje též v řadě pohádek, je „žába na prameni“. Traduje se, že když voda z pramene či studny neteče, je to proto, že na prameni sedí žába a tím ho ucpává. Źába na prameni je pohádková pověra. vychází z toho, že žáby na pamenech občas žijí, protože spadnou do studny. Nebo ji mohli nasát při čerpání a vypouštění vody.

Jestliže ve studni žije žába, není to na závadu. Spíše je to důkaz, že voda je čistá. Pokud ve studni zahyne, tak je třeba vodu vyčerpat a vydesinfikovat.

Milujte žábu, možná čeká na váš polibek, proto ji zkuste vysvobodit. Nebo i když zůstane žábou, tak si uvědomte, že je to zakletá rarodějnice a přinese vám peníze, věrnou lásku nejen od Fanynky.

Není to dobrá představa? Vše má rub a líc …

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fcoop

Nehledal bych v tom nic hlubokého.
Žáby jsou takové, proto existují.
Hlavní pracovní náplň žab je sedět na prameni.
Nekoukají vpravo, ani vlevo, prostě dřepí.
Hleděj si svého.
Každý zná nějakou žábu… v lidské podobě.
Například náš ministr financí.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Ty vole, nestraš.
Prostě si tak skákala a přestřelila… nebo ji přehlídla… a teď nemůže ven :{(>

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Žába většinou sedí na prameni. Jestli jsi ji spatřil ve studni určitě vypadla čápovi ze zobáku. Žába se cítí podobně jako ryba ve vodě. Až půjde někdo ze studni brát vodu je možné, že mu žába skočí do vědra a vytáhne ji. Vodu ze studni bych raději nepil pokud nebude převařená. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Tak dopadne každá zlá a nepřející žába, která nechce dopřát vodu hodným lidem. Nejen že sedá na prameni, ale i na studni. Kdo jinému jámu kopá…dobře jí tak, potvoře. Zlí jazykové tvrdí, že jde o převtěleného herce Táborského.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Takže asi tak: když žáby vidí nebezpečí, přikrčí se a pak se vymrští jako pružina. Když je poblíž studna, tak skončí v ní. 🙂

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Teda, žábu bych nelíbal. Co kdyby to byl fakt Táborský?

před 2542 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek