Odpoveď byla označena jako užitečná
Některé čaje jsou tak silné, že je lze louhovat i 2×, ale vždy je druhý výluh nejen barevně jiný, ale uvolňují se i jiné chemické látky (více tříslovin) než v prvním nálevu. někdy je to možné realizovat tak, že se první výluh nedělá intenzivní, ale jen částečný a pak zbude i něco na druhý výluh.
0
před 2765 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?HZK Nahlásit |
„Druhák“ se doporučuje u černého čaje.
Bylinky (ani třapatku) bych podruhé nelouhovala.
0 Nominace Nahlásit |
Každý čaj lze louhovat i podruhé. Ovšem kvalita se musí snížit.
Upravil/a: quentos
0
před 2765 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to směs zeleného čaje s květy echinacey? Černého čaje? Pouze echinacea? Pokud by to byl např. čistý zelený čaj, tak lze určitě aspoň 2×, pokud je to nějaká smíchanina s květy, plody a něčím ovoněná, tak rozhodně pouze jednou.
0
před 2765 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3281 | |
annas | 2023 | |
marci1 | 1996 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1777 | |
da ny | 1218 | |
zjentek | 1156 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 945 | |
elkon | 860 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |