Avatar uživatele
hooky

Kde sehnat neplacenou stáž. Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenost se stážema apod.

Potřebuju získat praxi a jsem ochotný klidně nastoupit na neplacenou stáž jen kvůli zkušenostem. Jsem absolvent SŠ a bohužel vše co najdu je jen pro VŠ. Takže co teď ? :-/ A ještě k tomu jsem studoval ekonomický obor takže konkurence je opravdu veliká 😐

Zajímavá 0 před 3971 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pepa88

Ekonomický obor znamená co? Třeba účetní stážisti se SŠ o ty je ohromný zájem…

Ale obory typu „Management čehokoli“, které jsou fakticky na nic, s těmi to bude horší…

Jinak, vytipuj si pár firem, pošli jim že chceš na neplacenou stáž a ohlas se určitě ukáže… Pracovní síla zdarma se neodmítá 😁

(Pokud jsi z Pardubic, nebo Havlíčkova Brodu, tak jsem schopen ukázat prstem na 10 firem co Tě vezmou z fleku).
Doplňuji:
Netvrdím, že Tě někam vezmou jako hlavního účetního. Počítej s tím, že na stáži budeš nosit šanony, držet desky, zalepovat obálky atp. Tj. čekej práci poskoka.

Ale pořád Tě to něco naučí, protože zjistíš, jak fungují principy, co se kde dělá, jak funguje firemní hirerarchie atp.

Upravil/a: Pepa88

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Musím oponovat Pepa88. Bych si tak jistý s tím zájmem nebyl, ze školy většinou neumíš nic a všechna odborná činnost předpokládá minimálně zapracování, což je na straně zaměstnavatele určitá část úsilí. A můžu ti říct, že dohledávat a opravovat následné chyby od takto zapracovaných je mnohdy horší, než dát k práci zodpovědného zkušeného člověka, který dostane zaplaceno. Nehledě na to, že ty takovou osobu zapracuješ a ona pak frnkne, tedy zcela marná investice. Pochopitelně, pokud se činnosti stáže budou odvíjet v rovině, přines todleto, odnes támdleto, ofoť tady to, ukliď tu a zameť tam, tak jsou to ruce navíc dobré, ovšem ze stáže si odneseš jen pocit, že vidíš, jak to vypadá ve firmě uvnitř, ale velmi zkresleně – ale i to může být pro tebe přínos.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hooky2

To jsem kdyžtak já akorát mi nejde pod normální účtem přispívat.

Bohužel z mé zkušenosti je to tak jak píše autáček.

My jsme sice ve škole dělali hodně praktických cvičení z účetnictví ale např. se nikdo ani neobtěžoval seznámit nás s nějakým účetním programem, které se běžně používají.
A zrovna účetnictví bych dělal rád, ale všude na mě koukají, že nic jako neplacená stáž se nedělá. A zrovna u účetnictví je docela problém když něco udělám a někdo to bude muset po mě všechno opravovat.

A že by po zaučení utekli to je pravděpodobné no, ale já bych třeba neměl problém se smlouvou, že budu poté třeba min. rok pracovat u této firmy. Hold ale stále jsou na trhlu lidé s praxí takže proč by brali lidi jako já :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zuzzi H.

Ahoj, mám pro tebe nabídku neplacené stáže, pokud je tvoje téme stále aktuální. Ozvi se na info@zuzzihusarova.cz.Díky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek