Avatar uživatele
Dochy

Kde sehnat náhradní díly k hliníkovému žebříku, který je sestaven z profilů cca 20×70mm, příčky 30×30?

Zdar
Marně hledám náhradu za rozpadlé plastové příslušenství u hliníkového 3dílného žebříku (štaflí). Samozřejmě pokud by na něm ještě byl nalepen štítek, mohl bych hledat podle výrobce a typu. Bohužel není a zdá se že ten rozměr je poněkud nestandardní. Stejně tak je trochu nestandardní konstrukce… Co jsem našel tak všude mají pro zajištění štaflí popruhy, u těchto štaflí pro zajištění slouží tyče, které jsou na jedné straně uchycené trvale, na druhém konci mají špunt, který se zastrčí ze strany dovnitř příčky a utáhne šroubem. viz foto.
Potřeboval bych nejlépe komplet ty špunty a patky na stabilizátor (tu jednu spodní příčku na které stojí jeden díl štaflí). Patky ukončující stojiny jednotlivých dílů žebříku by také přišly vhod.
Bohužel žebřík byl téměř pořád venku a ty plastové části se beznadějně rozpadají.

Stojiny a stabilizátor žebříku jsou z profilu cca 70×20 (vnější)
Příčky mají rozměr pro špunty cca 25×25 (vnitřní rozměr jeklu)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2136 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zřejmě už neseženeš. Doporučoval bych bývalé plastové části vyrobit také z hliníku. Různé hliníkové profily obstaráš v prodejnách hutního materiálu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ales Studeny

https://www.el­kop.sk/sk/pro­dukty/trojdiel­ny-viacucelovy-hlinikovy-rebrik-vhr/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Martin Marti

Podařilo se vyřešit náhradu palstových dílů?
Já mám asi stejný žebřík. Šrouby s křídlovým plastem jsem nahradil šroubem s kulatou plastovou hlavou z Ferocentra Olomouc, ale plastové patky nemůžu nikde sehnat. Napadá mě jedině je vytisknout na 3D tiskáně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Ales: Jo, myslím, že by to mohla být ta značka. Už jsem na ně před rokem a půl i narazil a kontaktoval je. Dokonce se i ozvali nazpět, pán byl vstřícný, jen mu tam něco nesedělo s těmi rozměry (nejspíš jsem jen nebyl úplně přesný) a vzhledem k situaci s covidem a tomu, že žebřík je na druhém konci republiky jsem to zatím nedořešil…
Dík žes to sem postnul, já už na ten dotaz skoro zapomněl, třeba to pomůže i dalším (třeba Martinovi)

Avatar uživatele
Dochy

Martin: Bohuzel nepodarilo. 3D tisk – to uz mne take napadlo, ale pri objemech tech patek se obavam, ze by cena byla srovnatelna s cenou noveho zebriku 😉 Samozrejme by se to dalo trochu osidit, ale to je pak zas otazka jestli to vydrzi tu zatez. Navic material musi byt spise mekci aby neklouzal a dostatecne odolny.

před 1487 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Dík Drape, ale to není řešení. 1. bych tím strávil spoustu času, 2. některé prvky by v kovovém podání neplnily danou funkci – stejně bych je musel dovybavit nějakou gumou. A přitom podobných žebříků se pořád prodává hafo a ty náhradní díly jsou řádově za desetikoruny. Jen je problém najít ten správnej… (kdybych z toho žebříku alespoň někde zjistil značku…)

před 2136 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek