Avatar uživatele
MichaelOffic

Kde si mohu koupit nějaký notebook s BD-ROM?

DVD ma malou kapacitu a všude vidím notebook jen s DVD. A v dnešní době kdy kotouč disku může mít i 50GB, to je fakt divné. Tak bych byl moc rád kdyby mi někdo poslal pár odkazů. Díky.

Já prosil odkaz na nějaký ntb s BD uvnitř :D

Zajímavá 0 před 2395 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

BLURAY technologie se prostě neprosadila a je to logické… nenabízí totiž až tak velkou kapacitu a hravě ji předčí praktičností, kapacitou i rychlostí paměťové karty a USB flash disky. Dnes už je pomalu v notebooku zbytečná i ta DVD romka, když si každý tahá filmy ve formátech MKV/MP4/AVI jako soubory právě po flashkách a paměťových kartách, ti náročnější pak po externích discích připojitelných také přes USB, které disponují kapacitou v řádech TB, proti tomu se nějaký BluRay může jít zahrabat … dá se říci, že technologie BD prostě už odchází do zapomnění. Můžeme spekulovat, co ji definitivně pohřbilo, osobně bych za viníka označil filmový průmysl, který do poslední chvíle na prodeji BD nepřiměřeně rejžoval a BD proti DVD neúměrně předražoval. Bez filmového průmyslu tato technologie nemá žádnou šanci, a protože online distribuce filmů a cloud je zřejmé, že se BD ke slovu už výrazněji nedostane … investice do BD mechaniky jsou vyhozené peníze.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

místo jakékoliv zastaralé optické mechaniky si dej do stejného prostoru v notebooku raději rozšiřující baterii a uděláš mnohem lépe ..

před 2396 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek