Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bude možno aktualizovat MS Security Essentials i po ukončení podpory WinXP SP3 ?

Prosím, nevíte někdo, jak to bude s aktualizacemi MS Security Essentials na počítačích s WinXP SP3 po ukončení podpory Win XP SP3 ve 4/2014? Vím, že v současné době se na web Windows Update (Microsoft Update) nelze připojit se staršími verzemi WinXP (např. WinXP SP2)

Ptám se proto, že někteří starší příbuzní a známí využívají starší darované počítače (třeba vyřazené z firem) jako psací stroj, na přečtení zpráv a emaily s vnoučaty a přáteli. Jejich stávající PC s WinXP SP3 na tyto úkoly bohatě stačí, ale Win7 na něm nepoběží a na nové PC nemají peníze. Někteří z nich mají jako zabezpečení nainstalováno MS Security Essentials (MSSE).

:>: Dotaz 1 :?:
Víte někdo, zda bude možno i po 8.4.2014 stahovat aktualizace aspoň na MSSE? Nebo se skončením podpory WinXP budou znemožněny jakékoliv update od MS včetně update databáze MSSE?

Pokud nebudou možné update ani MSSE, asi bych měla zmíněným uživatelům XP (důchodcům, invalidům atd.) včas nainstalovat nějakou jinou free variantu antiviru + antispyware aspoň pro základní ochranu jejich PC. Oni sami si to neudělají - počítačů se většinou trochu bojí a jsou rádi, že se naučili aspoň těch pár základních úkonů.

:>:Dotaz 2:?:
Jakou free PC ochranu byste doporučili pro tyto lidi od dubna 2014? Avast? AVG? Avira? Jiný?

Děkuju za tipy i za odpovědi.

Předmět Autor Datum
MSSE poběží tak dlouho pokud příští verze řekne, že poběží taky na WXP. S tím určitě přijdou někdy v…
TNT 23.10.2013 16:49
TNT
Ako súvisí OS WIN XP s MSSE ??? Je to samostatný produkt ! Pokiaľ bude vývoj pokračovať a bude podpo… poslední
pme 23.10.2013 17:00
pme

MSSE poběží tak dlouho pokud příští verze řekne, že poběží taky na WXP. S tím určitě přijdou někdy v budoucnosti až XP vypnou.
BOhužel po ukončení záplat to jiný ochranný software nezachrání, hlavně síťové exploity. Mluví se o 2/3 všech počítačů v Číně, stamilionech, které jedou na XP. Je to segment, který bude živit architekty nových virů ještě pěkně dlouho.

Ako súvisí OS WIN XP s MSSE ??? Je to samostatný produkt ! Pokiaľ bude vývoj pokračovať a bude podpora - budú sa sťahovať vírové aktualizácie (a hlavne o tie ide...).
S produktom ako takým, nemá ukončenie podpory WinXP žiadnu súvislosť...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru