Avatar uživatele
JaserUpir

Kde stahnout soubor na preinstalovani Windows Xp na Windows Vista

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3995 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Musíš asi jen připlatit, ale Wista jako slepá kolej Win není ve srovnání s XP k ničemu. Kup raději Win7 !
Praxe

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

www: Visty s nainstalovaným Service Packem 2 jsou dobrým OS, pomalu srovnatelným s Windows 7. Myslím si, že Visty si nezaslouží tak silnou kritiku jako dřív, kdy to byl opravdu otřes. Sám jsem Visty minulý týden instaloval sousedce, protože jsem se dostal k výhodným koupím (koupil jsem 16 beden, kde byly štítky na Vista Business) a sám tu Visty mám nainstalované vedle Debianu.
Opravdu ty dva servisní balíčky to vyladily a opravily.

Jinak si budete muset koupit buď Upgrade CD/DVD (to nevím jestli seženete) anebo novou licenci (ta se ještě dá někde sehnat).

Z dlouhodobějšího hlediska bych však upřednostnil přechod na Windows 7, eventuelně Windows 8. Tam se dají sehnat i upgrade licence, nicméně podle mých zkušeností je lepší vždycky nová čistá instalace.
Ty upgrady stojí kolem 2000Kč a mají řadu omezení. Nové licence nejsou o moc dražší.

Před koupí doporučuji stáhnout Windows 7 Upgrade Advisor a nechat zkontrolovat PC, zda-li má předpoklady k povýšení.

Na 32bitové Visty nebo Sedmičky doporučuji aspoň 1GB RAM (ideálně víc) a nějaký cca 1,5GHz procesor. Takydoporučuji lepší grafickou kartu, vestavěná grafická karta se sdílenou pamětí jeslabá na Visty a vyšší.

Pro 64bitové aspoň 2–3GB RAM a určitě dvoujádrový procesor. Nicméně 64bit se vyplatí spíš až od 6GB RAM. Do 6GB je lepší volba 32bit (hlavně kvůli kompatibilitě programů, kdy ta kompatibilita s klasickými 32bitovými programy v 64bitovém systému není 100%ní)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek