Avatar uživatele
DusanOrlik

Bude nějaký problém s funkčností mobilu, když si ho objednám ze zahraničí?

Zdravim,bude nejaky problem co se tyka funkcnosti, kdyz objednavam mobil ze zahranici? (Konkretne z AliExpressu) Kde pisou, ze mobil je novy, nepouzity. Diky za odpoved. PS: pravdepodobne se nevyhnu clu, coz me dost stve 🙂

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ptáč před 2985 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Jamajka

Právě z aliexpressu bych mobil neobjednávala. Často jsou uvedené špatné parametry (např. fotoaparát 20mpx, přičemž ve skutečnosti má jen 8mpx). A ne každý z těch mobilů je originální značka, nýbrž padělek. Co se týče ,,funkčnosti", asi bych se moc nespoléhala.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arachis

Pokud se dá spolehnout na frekvence/pásma, tak by fungovat měl. Ale…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Pokud umí naše pásma, tak fungovat bude. Bude to ale v rozporu s českým právem, protože mobil nebude mít českou homologaci. Uživateli tak hrozí pokuta od ČTÚ a zákaz provozu takového zařízení.

Problém může nastat s rušením okolních zařízení jako je rozhlas, televize i frekvencí používaných ozbrojenými a záchrannými složkami.

Otázka padělku a funkčnosti z hlediska technického je samostatné téma a riziko, se kterým do toho jdeš. Mobil může být i zavirovaný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Bála bych se, že je to možné

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jan Rynt

Neměl by
Dyštak se podívej na hodnocení firem a kolika lidem dorazilo zboží v pořádku-doporučuji se podívat na heureku, tam to určitě píšou

http://www.he­ureka.cz/

Upravil/a: Jan Rynt

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek