Avatar uživatele
martinecek2

Kde vydat první knihu s právnickou tématikou ?

Dobrý Den,má známá by chtěla vydat knihu písající o 30 let trvajícím soudním sporu o dům (pravděpodobně by to bylo na více dílů) Kniha je v podstatě tématicky ohledně práv pokud se nemýlím.. Avšak tato kniha je první a vůbec nevím co to obnáší takovou knihu vydat (vím objektivně že se platí za grafika na obal knihy a různé další výdaje,ale nevím to stoprocentně natož jistě) Poradili by jste mi někdo kam s tím jít ? podle jaké osnovy mám psát ? (tj. Podle čeho mám postupovat při psaní) a další věci které znáte případně máte nějaký odkaz na zdroj odkud si to mohu vyčíst ? Nejedná se nám o zisk (ikdyž menší zisk z toho by opravdu nebyl špatný) jako spíš o to tu knihu vydat. Známá která je v tomto soudním sporu o onen dům je již 70–80 let (cca) a doma má haldy papírů od soudu a různých výpovědí. Myslím si že to má smysl :) Jsem rád za jakoukoliv radu. Děkuji! :)
Doplňuji:
Dobrý den. Pisajici mi přišlo jako vhodné slovo ne-li jsem jej špatně napsal.. To neresme.. Ono mi vadit nebude když to nikdo číst nebude.. I presto se ale najdou lide co by si ji koupili.. (Myslíte li si tedy ze si ji nikdo nebude kupovat.. Ma snad smysl si ty knihy tisknout sam ? Na kolik by to vyšlo ?)

Zajímavá 0 před 3520 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pepa25

To je chválihodné, že jste toho tak plní, že se chcete „podělit“, ale ruku na srdce: kdo by to četl? Lidé čtou detektivky, protože je to zábavné a vzrušující. Odborná právní literatuje zase na určité situace uvádí odborné právní názory – toho jako laici nebudete schopni. Takže jako první bych si řekl, že pro odborníky psát nedokážete, tak jak to sepsat aby to bylo zajímavé aspoň pro laiky. Zajímavé by to možná mohlo být před 20 lety pro restituenty, kteří otevřeli novou várku sporů o nemovitosti, často bez zkušeností, ale dnes … Jsem dost skeptický k vaší snaze …

P.S. Doufám, že nepomáháte s psaním, výrazy jako „písající“ mi poněkud trhají uši

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Nezdá se mi, že by to mělo valný smysl, kromě toho, že si uděláte radost za nemalé peníze. Co se týče komplikovaných sporů, tak právníkovi postačí přečíst si rozsudky a nepotřebuje to mít přežvýkané v nějaké knížce. Obyčejný člověk to zase potřebuje mít přežvýkané důkladně například v pořadu Na vlastní oči, nebo Černé ovce.
Za sebe můžu říct, že knihu o nějakém soudním sporu bych si koupil jedině tehdy, kdyby mě někdo přesvědčil, že jde o literární skvost a bestseller. A upřímně řečeno, pochybuju, že by se vám něco takového podařilo napsat.

Takže to dopadne tak, že vydáte knihu, do které vrazíte minimálně desítky nebo stovky tisíc, budete ji mít doma v knihovničce vy, ta paní a ještě pár lidí, kterým ji dáte a zbytek půjde do sběru.

Jestli jste přesvědčení, že ten spor by mohl být zajímavý pro veřejnost, sepište stručný popis, o co šlo, a pošlete to třeba do těch Ovcí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek