Avatar uživatele
Kalpy

Kde zastavit s kolem, když zahýbám?

Dobrý den, když na silnici, kde je provoz, zahýbám doleva a musím čekat, měl bych se s kolem postavit doprostřed silnice, nebo spíš zajet ke kraji a čekat tam na vhodnou chvíli? Díky.

Zajímavá 0 před 2855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Honza5486656

Pokud zahýbáš manželce, schovej ho ve sklepě milenky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud odbočuješ vlevo, levou paží ukážeš na změnu směru jízdy, najedeš ke středové čáře, dáš přednost protijedoucím vozidlům a odbočíš.

To, že do tebe narazí zezadu je věc jiná.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Ano, správně je to tak, jak píše barbakan. Když ale nemám jistotu o provozu za sebou, ať už z důvodu absence zpětného zrcátka, nebo prostě proto, že nedokážu dostatečně otočit hlavu, tak radši zajedu ke kraji a čekám na „díru“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Když zahýbáš tak stále jedeš po pravém okraji vozovky.

Pokud odbočuješ doleva, pak dáváš znamení o směru jízdy a přejízdíš do levé části svého jízdního pruhu. V levé části svého pruhu pak čekáš než projedou vozidla s předností. Při přejíždění do levé části svého pruhu si musíš ohlídat zda Tě nikdo nepředjíždí, pokud ano musel bys počkat u pravé strany dokud nebudeš mít volno zezadu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Kalpy, vždy se bude jednat podle momentální situaci na vozovce.
pokud je odbočovací pruh vlevo, tak jako ostatní vozidla jedete v tomto pruhu vpravo. Pokud není odbočovací pruh, jedete co nejblíže ke středu vozovky. Ale vždy se musíte jistit, že Vás ostatní řidiči neohrozí, jak se často zde píše, při debatě cyklisti versus řidiči.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek