Avatar uživatele
anonym

Bude pro člověka výživné a zdravé jíst žížaly, pokud budou dostatečně omyté? Byla by vhodnější tepelná úprava?

Pokud by se nasbíraly třeba po dešti v přírode či v záhoně? Né někde na hnoji?

Nebo v sobě mají nějaké parazity, které by dělaly člověku třeba paseku ve střevech a tak podobně?
Mohou přenášet nemoci?

Myslím, že by mohly obsahovat dost bílkovin a cenných tuků, minerálů a třeba i vitamínů?
Otázka je také, zdali se vařením většína cenných látek neztrácí.

Zajímavá 0 před 2719 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

To jsme jako kluci v rámci sázek několikrát praktikovali. Pokud vím, tak všichni účastníci duposud žijí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Vyzkoušel jsem to jako kluk taky, stejně jako Dudu. Nejlepší je bylo brát přímo z louže, ty byly už rovnou omyté. Přece nejsem žádné prase! Nic moc, při polykání škrábaly v krku, vyvolávaly dávivý reflex a vždycky jsem hodil tyčku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

V divočině to lidi dělají běžně, jsou plné proteinů.
Viděls zfilmovaného Robinsona Crusoe?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

I kdyby byly výživné a zdravé, je otázkou, zda jsou poživatelné. Pro mě ne, už při té představě se mi dělá špatně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek