Avatar uživatele
Kelt

Kdo bude potrestán za odsouzení nevinného?

Nedávno byl propuštěný Kájinek, a jsou nějaké nesrovnalosti v případě Kramný. Dokonce v USA byl propuštěný člověk odsouzený k trestu smrti, kdy byla prokázána jeho nevina. Ptám se: kdo nese vinu za odsouzení těchto nevinných lidí a jak bude potrestán nebo co se mu stane? Utrpení a odříznutí od společnosti nemohou těm nesprávně odsouzeným být nahrazeny žádnou finanční částkou. A neuznávám omluvu typu – jsme jenom lidé, každý se může mýlit apod. Děkuji.

Zajímavá 0 před 2429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Kajínek dostal v rámci předvolební kampaně prezidentskou milost. To neznamená, že je nevinný, rozsudek nebyl milostí zrušen.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Za odsouzení nevinného nebyl potrestan nikdy nikdo, jen náklady šly na úkor zbytku společnosti a dotyčný měl zničený život.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cechacek

Také já a další poněvadž řádně platím daně a nejsem zašitý v Monaku jako někteří zazobanci. Nejlepší jsou znalci všechno znají, všemu rozumějí, sepíši dláhosoulé posudky, které se o 360 stupňů rozscházejí a hodí to na soudce, soudce rozhodce většinou podle důkazů a více posudků a v případě, že jsou posudky bla-bla chytří, moudří znalci nenesou žádnou odpovědnost a český občan, někdy ovčan nadává poté na soudce.
Viz., posudek na OKD před dávnými lety.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

A kdo by měl být potrestán? Nikdo nezná viníka, tak nemůže být ani trest.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Odsouzený nevinný (křivě potrestaný) má právo se pomstít, ovšem nemá to oporu v zákoně!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

U Kájinka byla nevina známá už dávno, vždyť šel do vězení jen na základě jedné výpovědi romského občana, nic víc na něj nebylo. Ale to jen tak btw.
Každopádně potrestán nebude nikdo, pokud osvobozený někoho nezažaluje. Těžko ale zažaluje svého advokáta za to, že ho z toho nevyštípal.

Finanční částka musí stačit, čas se nedá dávat a vracet. A nemyslím si, že by třeba Kájinkovi pomohlo, kdyby šel ten cikán do basy za křivou výpověď. Asi by ho potěšilo, že spravedlnost zvítězila, ale to je jen pocit na chvíli, nic víc by mu to nedalo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek