Avatar uživatele
Drap

Kdo financuje Amnesty International, a proč?

Údajně to jsou sponzoři a dárci. Dobře, ale miliardové sumy žádný sponzor nedá jen tak, chce z toho samozřejmě něco mít. Občas když slyším mluvit nějakého zástupce Amnesty International čr., tak mě to připadá, že nehájí zájmy lidu ČR, ale úplně jiné zájmy někoho skrytého. Zajímalo by mne, kolik takovéto a podobné spolky dokáží vydolovat ze státního rozpočtu.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, gagaga, Dismas před 2895 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, jsou to sponzoři a pravidelní přispěvatelé ze 150 zemí světa. A taky má 3 mil. členů, kteří si své členství jistě taky platí. To už dohromady nějakou miliardu dá. Údajně nestranně obhajují základní lidská práva a já nemám důvod tomu nevěřit. Příspěvky od vlád nepřijímají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Psychotic

Jak už říkal Kepler, peníze mají výhradně od přispěvatelů, kteří nejsou napojeni na vlády, politické strany nebo náboženské organizace.

Jen dodám, že svoje finance docela detailně a pravidelně zveřejňují na svých stránkách.

Je velice dobře, že „nehájí zájmy lidu ČR“, protože to není jejich cíl – oni hájí lidská práva, nikoli zájmy národnostních skupin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drap

Kepler : Tvá představa je naivní. členové žádné příspěvky neplatí. Pavda je tam spousta dobrovolníků, kteří se podílí bezplatně . Kromě toho ale spousta zaměstnanců po celém světě s poměrně vysokými platy. Spousta aut, kanceláří a techniky. Tvá odpověď je stejná, jako kdyby to obhajovali a zdůvodňovali politici. Třeba pan kníže.

před 2895 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No jo, podle tebe jsou moje odpovědí všechny naivní a ty zase hledáš ve všem zlo, korupci a podezření na křivé praktiky. Věř si čemu chceš, ale podle mně by organizace bez dobré vůle nemohly existovat. A těch je hodně, ale opravdu hodně.

před 2895 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek