Avatar uživatele
roxilox

Kdo je povinen platit TV a rozhlasové poplatky?

Včera jsme měli debatu s kamarádem, který má trvalý pobyt na úřední adrese – tedy v podstatě je papírový bezdomovec. Bydlí normálně v podnájmu v bytě, kde má smlouvu. On mi tvrdil, že mimo to, že nemusí platit popelnice tak, že nemusí platit ani TV a rozhlasové poplatky. A to i přes to, že na něho je napsaná příjem kabelové televize a internetu. Nějak se mi to nezdá, že by jen papírový bezdomovci měli takové výhody. Proto mě zajímá, jestli povinnost platit poplatky za TV a rozhlas se vztahují jen na to pokud mám trvalý pobyt, nebo na všechny. Případně odkaz na daný zákon. Děkuji

Zajímavá 0 před 2795 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestli se nepletu, tak poplatky za tv platí každý odběratel elektriky…

Kdo MUSÍ odvádět televizní/roz­hlasový poplatek

Fyzická nebo právnická osoba, která vlastní, případně aspoň 1 měsíc používá televizní/roz­hlasový přijímač. Platit musí také majitel počítače s televizní kartou, USB tv tunerem nebo technologií IPTV. Domácnost odvádí maximálně 1 televizní a rozhlasový poplatek, zatímco firma posílá peníze za každý svůj přijímač, který používá v souvislosti s podnikáním.
Za jistých okolností musí televizní a rozhlasový poplatek odevzdávat každý odběratel elektřiny, připojený k distribuční soustavě. Pokud vám ČT nebo ČRo doručí výzvu k platbě, máte do 30 dnů odpovědět písemným čestným prohlášením, že přijímače nevlastníte ani nepoužíváte. Jinak budete automaticky zařazení mezi koncesionáře.

Zdroj: http://kupnisi­la.cz/televiz­ni-rozhlasovy-poplatek/

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek