Avatar uživatele
robosobo

Bude tato RAM: Kingston DDR2 2GB 800MHz CL6 KVR800D2N6/2G kompatibilní s touto základní deskou: MSI K9N6SGM-V (MS-7309)?

Pokud ano, oba dva sloty na RAM jsou obsazené, takže když jednu z nich odpojím nebude to vadit?
Doplňuji:
Dobře, teda 1) Mám Dual Core AMD Athlon 64 X2 2000 MHz 3800+. Takže to asi pojede.

  1. Ne, tato paměť má nahradit 512 MB velký (nebo spíš malý) paměťový modul.
  2. Tady asi není na co reagovat
  3. Bohužel paměti co mám teď, jedou jen na 200 MHz. A jak vlastně poznám rychlost RAM?

Zajímavá 0 před 3916 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

  1. Tato paměť je kompatibilní s deskou, potřebuje však procesor AMD Athlon 64 X (obecně 800 MHz paměť). Výrobce neuvádí, jestli při jiném procesoru 800 MHz paměť zpomalí anebo nefunguje vůbec. Jsou-li stávající paměti 800 MHz, pak tato paměť funguje i s procesorem, který tam je.
  2. Předpokládám, že nová paměť má zvýšit kapacitu RAM a nahradit starý, zřejmě 1GB veliký, paměťový modul (a jeden starý tam zůstane). Teoreticky to pojede, prakticky občas nastane případ, že se starý a nový modul „pohádají“ a nechce to jet vůbec.
  3. Pokud oba stávající moduly jsou totožné, jedou v režimu dual channel, který je rychlejší než režim single channel. V single channelu paměti pojedou po výměně jednoho z modulů za nový, právě proto, že nejsou stejné.
  4. Pokud se stará paměť s novou nepohádají a pojedou a stará paměť je pomalejší než 800 MHz, pak paměti pojedou obě na této pomalejší rychlosti.

Doplňuji:
ad 1. ano
ad 2. pochopil jsem to tak, že v obou slotech jsou 512 MB moduly – já osobně (vzhledem k tvému 4.) bych vyndal oba a nechal tam jen ten nový. Koupit 800 MHz modul a mít ho v PC zpomalený na 200 MHz je trošku mrhání penězi, když vyndáš jen jeden 512 MB a druhý tam necháš a přidáš ten nový, tak nový zpomalí na 200.
ad 3. sám osmistovkový modul asi pojede rychleji než dva dvoustovkové, byť v dualchannel.
ad 4. viz moje ad 2., jinak na modulu by měla být nálepka s info o jeho kapacitě, rychlosti a někdy i časováním. Pokud není, stačí paměť nechat v počítači a spustit program, který info z modulu umí vyčíst – já používám Everest, určitě jsou i další.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
robosobo

Myslím ryclost RAM v praxi… Např. při hraní her jaký by byl rozdíl mezi 800 a 200 MHz?

před 3916 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

To nelze jednoznačně říct, záleží na tom, co program provádí – pokud intenzivně zatěžuje procesor a jen tu a tam se sahá do paměti, pak by byl rozdíl zanedbatelný; pokud procesor v klídku počítá, za to se stále masivně přesouvají data v paměti, může to být velmi cítit.

před 3915 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek