Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2x dorucovana posta

Dnes mi volal zakaznika stazoval sa mi, ze cez jeho Blackberry dostava tie iste maily 2x. Dalsia zaujimavost je, ze Outlook 2007 tiez stiahne mail 2x, ale 1 z nich oznaci ako vymazany (zname preciarknutie spravy pri imap konte) a druhy je ok.
Bombonikom je, ze na ich lokalnom Windows servri maju ako terminal useri rozchodene Thunderbirdy kvoli odosielaniu mailov z jednej aplikacie a tam sa zobrazuju spravy korektne.
Priznam sa, ze vobec netusim, kde by mohla byt chyba. Fyzicky sa maily nachadzaju v inboxe totizto iba raz tak sakra nerozumiem preco Outlook spolu s Blackberry stahuju ten mail 2x.

Předmět Autor Datum
Nevím, jestli něco z toho pomůže: Duplicate email messages are received on the BlackBerry smartphone
karel 22.10.2010 11:12
karel
Stejný jev pozoruji i na svém PC, mám Outlook 2003 SP3, Win XP PRO SP3. Používám IMAP, když spustím… poslední
Dale Cooper 22.10.2010 11:24
Dale Cooper

Stejný jev pozoruji i na svém PC, mám Outlook 2003 SP3, Win XP PRO SP3. Používám IMAP, když spustím Outlook, načte to maily z odebírané složky a někdy tam je jeden dvakrát. Ten druhý to ihned označí přeškrtnutím. Po odstranění vymazaných zpráv ze složky tam zbyde jen jeden. Nestane se to u 100% mailů, ale tak z 3/4.
Přistupuji do stejné složky i z mobilu (Nokia E66, Symbian 3rd, vestavěný klient a rovněž IMAP přístup) tak jev nepozoruji. U mailů, které si přečtu v mobilu a nechám je na serveru, jev nenastane.
Nepoužívám Exchange (nebo jak se to kýho šlaka jmenuje) ale připojuji se rovnou k mail serveru (poskytovatel fastmail.fm, server je mail.messagingengine.com)...
Je to divné, ale nevadí mi to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru