Avatar uživatele
pn65

Kdo mi s osobním bankrotem pomůže líp? Občanská poradna se zaměřením na dluhovou problematiku, nebo insolvenční správce?

Šel bych do občanské poradny, nýbrž je zdarma, insolvenční správce chce asi 10 000 za úkon.

Máte někdo zkušenost?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2959 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Základní informace o tom, zda hrozí úpadek a zda je možné ho řešit oddlužením je možné získat v bezplatné poradně. Pokud bude oddlužení reálné, rozhodnete se, zda podáte návrh na povolení oddlužení sám nebo využijete placenou službu – mandátní smlouvu.
Insolvenčního správce ustanoví soud až po schválení oddlužení. Jeho odměna je kolem 1000 Kč/měsíc.

Upravil/a: Hlada

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
surikata001

Jít do osobního bankrotu je vydat se na tenký led. Jak píše uživatel „Hlada“, nejprve zamiřte do bezplatné poradny, kde Vám řeknou, jestli jste vhodným kandidátem na osobní bankrot a zda na něj dosáhnete. Je to bezplatné a mají tam většinou solidní znalosti. Pokud řeknou, že ano a budete chtít mít jistotu, že Váš návrh bude sepsán a podán tak, jak má a disponujete částkou, kterou insolvenční správce chce, pak se obraťte na něj. Vím, že existují kanceláře, kde toto sepisují přímo správci, často právníci, kteří mají zkušenosti, jak to u soudů chodí a jak návrh sepsat. Amatérsky podaný návrh Vás totiž může neuvěřitelně poškodit a to nejenom tím, že osobní bankrot Vám nepovolí. V poradně by Vám to vše měli říct, jaké následky to může mít. Zeptejte se jich na to. A ještě technická poznámka: když už si někdo nechá za podání návrhu zaplatit, tak si vyberte takovou společnost, která má v podmínkách, že když nebude přijat, tak Vám vrátí peníze.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hans51

Jen doplním k odměně ustanoveného insolvenčního správce. Jejímu placení se nelze vyhnout, jde o 750,– Kč měsíčně bez DPH. Dále správci také náleží náhrada výdajů ve výši 150,– Kč měsíčně bez DPH, celkem tedy 900,– Kč (1.089,– Kč/měsíc včetně DPH).

před 2959 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek