Avatar uživatele
loosi

Kdo má pravdu, napíší-li dva lékaři navzájem si odporující zprávy o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel?

Chtěl bych se zeptat, pokud jeden lékař vydá zprávu, že člověk nesplnuje zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel a bude tuto zprávu zasílat na městký úřad (magistrát) a jiný lékař vydá zprávu, že jsou splněny podmínky pro udržení řidičského oprávnění, kdo má pravdu? Jak se řeší tato situace? Kam se odvolávat atd.? Děkuji

Zajímavá 0 před 2902 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nevím, jestli se jedná o profesní, nebo „normální“ ŘP. Rozhodující je stanovisko akreditovaného lékaře pro dopravně psychologické vyšetření podle § 87a odst. 4 zákona o silničním provozu. Předpokladem je zdravotní způsobilost (řidič třeba nesmí trpět epilepsií). Pokud jsou dvě protichůdná stanoviska lékařů, pak si městský úřad může vyžádat stanovisko třetího nezávislého lékaře, ale nemusí. Jinak by se to muselo řešit soudně. Za správnost názoru neručím, raději se obrať na nějakou bezplatnou právní poradnu na netu. Dobrou zkušenost mám s BKB.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Jeden lékař nemá opravdu, proto asi soud, páč tam to zřejmě skončí, nechá zpracovat znalecký posudek.
Ale nejde předvídat konání jiných osob.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

U milosrdný Věrušky z Rumburka je již čtvrtá řada odborných znalců lékařů a nemohou se dohodnout, natož pouze dva lékaři. Na př. Ústavu máme již dvacetři let, ovšem ouředníci jí nepoúživají, dovolání je pouze u soudů. Čeká vás možná vyšetření před komisí, kde dle odborných posudků rozhodnou, zda můžete řídit, případně s jakým omezením.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek