Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdo má zkušenosti s nastavením licencí u Autodesku

Dobrý den.
Mám problém, máme zakoupenou licenci s Autodeskem Education suite for Mechanical. Před rokem jsem úspěšně rozchodil obsahové centrum i plovoucí licence, síťové rozmístění a vše funguje. Ted problém : potřebuji rozchodit dočasné půjčování licencí, což správa umožňuje. Problém je v tom, že dokumentaci k tomu jsem měl na PC , co odešlo do křemíkového nebe a nevím jak nastavit ono půjčování licencí. To že jsem vše za rok zapoměl, asi nemusím zdůraznovat. Proto zkouším jestli to někdo nezná. Sice funguje podpora, ale pres ne bych to resil hoooodne dlouho, proškolen na to nejsem, proste to na me hodili. Pokud někdo poradí, budu moc rád. ( Vím i že se pro to používá LMTOOLS a vim kde je Borrowing, ale tam konkrétně už nevím co nastavit.
P.S.: Ano vše je dohledatelné přes fora, ale tlačí mě čas a prolejzat různá fora nemohu. Proto bych uvital nekoho se zkusenostmi a ochotou poradit.

Předmět Autor Datum
...http://wikihelp.autodesk.com/Inventor/csy/2012/Hel p/0000-Installa0/0050-Licensin50/0072-S%C3%AD%…
Jan Kolář 20.12.2011 14:13
Jan Kolář
Tak se mi to povedlo. Takž téma můžete smazat (pokusím se o to sám)
Jan Kolář 20.12.2011 15:54
Jan Kolář
Ak uzivatel vyriesi problem sam bolo by dobre to nemazat a podelit sa o riesenie s ostatnymi, je moz…
fleg 20.12.2011 16:56
fleg
Rád bych to tu popsal, ale řešení se liší podle verze programu, podle druhu licencí a způsobu použit… poslední
Jan Kolář 21.12.2011 10:36
Jan Kolář

Rád bych to tu popsal, ale řešení se liší podle verze programu, podle druhu licencí a způsobu použití. Vlastně vše je popsáno zde : http://wikihelp.autodesk.com/Inventor/csy/2012/Hel p/0000-Installa0, takže spiš nabidnu pomoc při konkrétní radě. Ale pokud chcete : V LMtools jsem nastavil Borrowing / Set Borrow Expiration pro ALL vendors na datum 25.6.2012 (takže nyní bude moct vypůjčka být do maximálně tohoto datumu.) Dále do souboru ESME2011cslicence.lic (název souboru je ruzny dle produktu, ale jedna se o licenční soubor) jsem připsal BORROW_LOWWATER 85630ESME_2011_0F 20 čímž jsem nastavil maximální počet půjčených licencí - máme jich 25 , tímto jsem nastavil že nejméně 20 jich je stále k dispozici jako plovoucí, tudíž půjčit jich jde max 5 naráz. Pak jsem už na cílovou stanici provedl instalaci z nastaveného rozmístění (to je nastavení samo o sobě-jiná kapitola) a tam klasicky pustil počítač tak, aby se nahrála plovoucí licence. Pak stačí poslat žádost na zapůjčení licence. To jde dvěma způsoby, bud pres nastavení - to mi nešlo, nebo přes nápovědu a tam zažádat o zapůjčení licence. U toho se objeví malý kalendář, který nabídne do kdy má být licence půjčena, maximálně však do datumu mnou nastaveným ( vrátit lze i dřív, nebo jako správce CSD si vynutit pře LMtools vrácení). Dále se pak dají nastavit různé prodlevy a jiná nastavení, ale toto pro samotnou funkci a omezení maximálního počtu zapůjčení stačí. LMtools pak i sám monitoruje stavy zapůjček.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru