Avatar uživatele
quentos

Kdo nahradí policistům, jež byli na 2 roky postaveni mimo službu kvůli křivému (!) obvinění ze znásilnění, ušlý zisk?

Dva roky, než se případ uzavřel – a „jasné důkazy“ prý hovoří nesporně v neprospěch údajné „poškozené“. Kdo teď ale zaplatí třem policistům, kteří dva roky nemohli chodit kvůli tomu do práce, peníze, o které přišli? Bude toto povinnost údajné poškozené? Nebo je to v tomto úžasném státě zařízeno tak, že už své peníze nikdy neuvidí?
Doplňuji:
led: to je mi jasné, že se postupovalo podle zákona. Co ale praví zákon v tomto případě – tedy když se obvinění ukáže jako křivé? Dostanou své peníze za dvouleté postavení mimo službu zpět?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? led, annas, iceT, johana 56, Alesh, Drap, Damiana, Illines před 4335 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Illines

Vsichni ti co odevzdavaji dane.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Odpověď je jasná: tohle může určit jedině a pouze soud. Na koho a jak podat žalobu, s tím se zas jedině musí obrátit na právníka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Skeptik

Uvidíme jestli zafunguje spravedlnost a nebo eurokultimulti­propaganda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Mohou požadovat v občanskoprávním řízení náhradu škody. Lze odhadnout, že soud rozhodne v jejich prospěch. Ovšem jestli peníze skutečně dostanou, je ve hvězdách.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Tí policajti boli poškodení nielen na ušlej mzde ale utrpeli aj spoločenskú újmu, kedˇže ich všetci brali ako násilníkov.
Ich nadriadený postupoval v zmysle zákona, ktorý hovorí, ak je policajt v podozrení z trestného činu, musí byť postavený mimo službu až do ukončenia vyšetrovania.

Doplňuji:
Každý štát to rieši po svojom. Nepoznám české právne prepisy o odškodnení.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek