Avatar uživatele
AmazedWolf

Kdo poskytuje internet poskytovatelům internetu?

Kdo poskytuje internet poskytovatelům internetu, třeba UPC, O2 atd… A musí za ten internet platit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gecco před 3058 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Inu, „větší“ poskytovatelé, ti se často nezabývají poskytováním koncovým uživatelům, naopak budují mnohakilometrové páteřní linky s obrovskými přenosovými kapacitami (terabitové rychlosti) s napojením na páteřní uzly. K tomu samozřejmě nestačí jen to přenosové médium, což jsou dnes nejspíš optické kabely, i na nich po nějakých kilometrech signály slábnou a musí se zesílit, takže tam jsou k tomu různé šíleně rychlé (a proto taky patřičně drahé) repeatery a switche. Určitě se za připojení k páteřním uzlům musí taky platit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

pokud se nepletu tak paterni site vznikali nejakou dohodou o propojeni dvou sitarskych spolecnosti (predpokladam ze soucasti dohody bylo i nejake financni vyrovnani v pripade kdy spolecnosti meli nevyvazene postaveni) a casto postupnym navysovanim kapacity. Paterni sit v CR (pokud se nemylim) vznikla jako akademicky projekt a pozdeji byla zalozena spolecnost CESNET, ktera se dal o paterni sit starala a rozvijela ji. (a take prodavala konektivitu).

Opravil jsem z CZ.NIC na CESNET, doufam, ze ted uz je to spravne… Nejsem si jist jaky stav je v soucasnosti, myslim ze tech pateri tu ted mame vic…

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
karel1412

poskytují jim to malý skřítci žijcí v lesích a ano platí mastnou sumu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek