Avatar uživatele
Pájo

Kdo posoudí, že nová omítka na zateplení je skutečně křivá?

Panelový dům – 12 pater, na střeše výtahové nástavby…
Zateplení „jsme si zadali“ prostřednictvím našeho správce.

Spolu s dalšími pracemi je prováděno i zateplení stěn výtahových nástaveb KZS (polystyren, lepidlo, perlinka, akrylová omítková směs)…

Vidím, jak je to křivý už z dálky (na střeše), vezmu do ruky 2m vodováhu a není to vůbec lepší! (…to s tou vodováhou je vtip, ba už ironie).

Firma „křivost“ bagatelizuje (jsou to jen stěny výtahů na střeše, vysoko-vysoko), správce mlčí, místo, aby zjednal nápravu…

Jak postupovat? Poradíte?
Kdo ještě další (kromě mé vodováhy v ruce) ;) může říci, že to je fakt křivý???

Doplňuji:
Opravdu neřeším kolmost (resp. svislost), ale to, že 1)celou izolaci nalepili do oblouku a 2)v samotný ploše je několik hrbolů, jak pra*se.
Zde ukázka: http://imageshac­k.com/a/img839/4595/nu­63.jpg
…tak to druhý den i natáhli omítkou…

…takže znalece říkáte…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Pájo

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, zzzzz, gagaga před 3621 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nevím o jaký byt se jedná zda družstevní nebo v os.vl. Ale každopádně to projednejte na schůzi, poté to reklamujte, pokud reklamaci neuznají, můžete si nechat vypracovat posudek soudního znalce a pokud určí, že je tam vada, můžete se nápravy domáhat soudní cestou.

Správci i vedení družstva/spole­čenství tuto svou stížnost oznamte písemně a to doporučeně. Požadujte svolání schůze, pokud vám nevyhoví můžete o svolání požádat i revizní komisi.

Správce bych vypověděla ☹ Přečtěte si vaše stanovy, budou veřejně dostupné v obchodním rejstříku, přesně se řiďte podle nich.

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas, anonym, Pájo Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Pájo, dlouhý článekm, který Vám nesdělil odpověď.
Že je to křivé, může říci kdokoliv. Důležité je, co se pak bude dít. Aby to mělo váhu při sporu se zhotovitelem, musí nerovnost doložit znalecký posudek.

V dlouhém článku se mi nelíbí, že projekt a výpočet navrhne třeba 20cm EPS, a kvůli křivosti by se měl obrušovat, zmenšovat síla izolantu o uvedené 1–3cm?
Tomu nevěřím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
novaky

zedničina je strojírenský obor jako každý jiný. TOLERANCE jsou k tomu, aby vůbec byl možný pokrok. Zedníci mají tolerance vysoko. Může tak vzniknout dílo krásné., ale když je to křivý, tak je to prostě křivý
Doplňuji:
ptáč je idiot a schová se za text normy, aby budil dojem. Když je to křivý, tak je to křivý a nemá cenu pobíhat s vodováhou. Kde jsi?

Upravil/a: novaky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

@ kapitán: u těch paneláků by se dalo a dá stejně jako u starých 4patrových baráků udělat pěknou rovinu. Hlavní je pohlídat si ten roh, to je zásadní. A taková výtahová šachta, to je fakt jak od slováků nebo hladových ukrajinců. To bije do očí. To co jsem napsal, že se měří plocha podle dvoumetrové latě platí. Když lať posunu dál, furt to musí sedět. Na barákách stavěných z hypotéky by si něco takového stavební firma nemohla dovolit. Možná že k životu opravdu stačí kousek soustruhu, lžíce a kastrol. Ale k této práci aspoň brus.

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Na obrázku http://imagizer­.imageshack.us/a/im­g839/4595/nu63­.jpg je detail jakési opravy. Bylo by vhodné mít náhled na celek, a pak i na různé jiné detaily. Jako je různá zakončení, kritická místa, celkový dojem, jednotná barva, řešení u dveří výtahové šachty, větrací okénka a tak. Na obrázku je vidět 1,5 cm rozdílu a to i 10 cm od rohu. Otázka je, proč to vzniklo? Jestli je objekt zateplený, eps nebo vatou, nevidím k tomu sebemenší důvod a mě se to nelíbí. Ale- Je to na střeše. Hlavně ať už nepřidávají další vrstvy.

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

To není detail opravy, to je z průběhu nového zateplování u nás. Maník si jeden den nalepil jednu stěnu výtahový nástavby (myšlena strojovna výtahu nad střechou) polystyrenem, vč. navázání za roh. Po dvou dnech navrtal a dal terče a natahnul lepidlem s pervinkou. Takhle si vždycky udělal stěnu a už mastil omítku… proto tam je „za rohem“ na fotce ještě holej polystyren.
1,5 cm rozdílu 10 cm od kraje vzniklo jednoduše tak, že to (jistě certifikovaný) pracant pořádně odfláknul. Pod tím je normálně rovný panel… prostě dal nahoru více lepidla a hlavně tím, že použili formát desek 1.0 × 2.0 m! Roh tím pádem není ani „v polystyrenu na vazbu“.

před 3618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Jestli si vzpomínám, psal jste, že předtím stěna byla rovná, pak se polystyren nahoře odtrhl, když kotvení hmoždinkou nevydrželo pnutí. Asi tak to bylo. Postup postupného tehotok, stěna od rohu do rohu není špatný. Převazba v rozích podle mého názoru není důležitá. Převazby desek má funkci na ploše. Kvůli způsobu kotvení. Také kvůli prohýbávání vlivem tepla. Zdánlivě pevná deska eps se prohýbá. Větší plocha ozařovaná sluncem, každá deska eps má tendenci se ohýbat, hmoždinky tomu mají zabránit. Deska v rohu je ukotvena 1/4 hmoždinky, vedlejší deska také, ta pod nebo nad ní drží desku polovinou talíře hmoždinky. 2 hmoždiny na ploše desky právě zabraňují ‚cvičení‘ vlivem tepelných rozdílů, prohýbání. V rozích budovy, hranách není úplně nutné převazovat, abych to trochu ujasnil, každá stěna bývá v určitou denní dobu jinak ohřívána a ochlazovaná, perlinka a částečně flexibilní lepidlo podrží. Formát bývá 1 × 0,5 m. Jestli je váš rusky mluvící pracant maník certifikovaný, zřejmě to dokáže tvrzením, že to umí, to dělá. Ale, může nám ukázat kus papíru který se jmenuje osvědčení o školení inovací ve stavebnictví?

Už se těším na poznámku odborníka na vaření kávy a ořezávání tužek, pana soustružníka pod uživ. názvem „novaky“, až mě zase nazve debilem který se schovává za normy. Narozdíl od něj si ořežu tužku, uvařím brambory, čaj, kávu, přečtu sám a nechám si potřebuji poradit. Já jsem prošel školením – ne jednodenním, ne 1týdenním školením. A mezi školiteli byl zrovna uznávaný soudní znalec uvedený v některém z mých nezávadných diskuzí.

před 3617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Ano nebojím se toho přizvat znalce. Já kašlu na to, teď hledat jeho webovou stránku a nějaký soustružník mě tady bude urážet. Tomu co by dokázal snížit cenu, nebo donutil opravit skurvenou práci, … ale to není potřeba. Protože on sám řeklne toto: že to je neopravitelná chyba. Vezmeme hlavní schopnost jakési pevnosti omítky z perlonky a lepidla; z mnohaletých zkušeností ne mých, ale právě soudních znalců, čte to ještě ten soustružník co mě urazil? V životě bych mu nějakou práci na baráku neudělal. Zjistili, že největší pevnost a spolu s jakousi flexibilitou vs. počasí, roztažnost, atd, je armovací vrstva 3,5 mm až 4 mm. Kupodivu, když zedníci přetahovali po buď nepovedených scénářích, kdy jim 1. nebo i 2. vrstva zmokla, přetahovali – opravovali a někdy zvlášť po urgencích stavebního dozoru, kdy muselo být vše na 0,5 mm, viz odpověď pana soustružníka, že, tak ti zedníci přetahovali lepidlem tak dlouho, až dorovnali do roviny. To prosím je z úst odborníka z toho soudního tehotok. A přišel pozván na stavbu, popraskaná stěna, praskliny nebyly na obvyklých namáhaných místech, pane Cukrář. Co se zjistilo, že tu pracovní četu dozor tak dlouho buzeroval, že v 1 týdnu přetahovali konečnou vrstvu do roviny několikrát, pak zase, až se podařilo docílit uspokojení že je to už dobře a že se to může zaplatit. Ale tato omítka, vrstva lepidla pod silikátovou barvu měla jiné vlastnosti – praskliny. 1 vrstva s perlinkou, 3,5 mm. Pak někdo přišel, že to chce mít úpln ě vc rovině. Takže nastoupili a přetáhli !po vytvrdnutí 1. vrstvy! další vrstvu, aby se zalíbili. 1. vrstva mezitím tvrdla, a další vrstva lepidla způsobila pnutí. Těch vrstev bylo několik. Proto se po asi po roce, po zimě začaly odlupovat souvislá místa. Byla to pro znalce hádanka. Měl k dispozici list od dodavatele malt, vše v pořádku. Až přiznání, že „vyrovnávali“ cosi, co bylo buzerací, ale toto není váš případ, to je něco jiného, se na to přišlo. Nejlepší vlastnosti armování je při tloušťkách těch 3,5 mm až 4 mm se síťkou. Ať si to přečte i pan Cukrář a napadne mě. Já jsem dal mou odpověď do oznámení aby to adminka smazala, páč mě to nestojí za to. Mám za to, že podobné chyby jsou neopravitelné – možné řešení je silikátovou vrstvu znovu přetáhnout lepidlem ale skutek utek.
Co měli udělat, je dát rohy do roviny, to je správně. V ploše se nerovnosti schovají. Schválně, podívejte se z pozice rohu od ulice nahoru. Okem by měl být roh jako když střelí. To je ukazatel kvality práce. Jestli jsem vás přesvědčil o tom, že jsou po nich vážné chyby, klidně kontaktujte soudního znalce, ten rád jezdí po republice a řeší spory. Já bych to udělal. Proč ne? Zkuste shlédnout dole, rovinu zakládacích lišt. Detaily kolem okenních rámů.
Ing. Zdeněk Kobza

Znalec v oborech stavebnictví
+420 724 335 676

zdenek.kobza@rockwool.cz

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

snad mou odpověď smažou, když to chci. Nestojím o top střílet si z cizích zasraných stavebních inovací na rok 2014. Na to já seru. To můžu kouřit trávu jako vaše dcera a nikomu to nevadí. Já má na čele napsáno že jsem piča a proto nosím čepici. Nicméně nezahazuji prostor pro dokončení kvalitní práci, a pro reklamaci, kašlu na přidání linku na soudního znalce pro celou republiku. Tady je chytrák od soustruhu, zeptejte se jeho. A cukrář@ změny v inovacích jsou každým rokem. Inženýři jsou piče. Oni si to vymysleli, ať s tím chodí na trh. Někdo čumí na 32 programů zadarmo, někdo musí poslouchat na školení jak se to má dělat. Jestli to nějaká firma nedokáže udělat dobře aby se to líbilo, tak se pan domácí asi zeptá jak to má být a pak může zavolat soudnímu znalci. A úplně seru ma skurvenou firmu, na jejich vykouřené brigádníky. Chci mít dotáhnutý perfektní dům. Nic o soustružení tady nebyla řeč. Rovina se hlídá na 2 metry, jestli chce nějaká piča sedět na školení a navrhnout něco jiného tak může.

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

a nebylo to krivy uz i pred zateplenim ?
me totiz uz i nektere panelaky v Plzni drive pripadaly jako Pisa :)
mozna to ted jen vic vynikne :)

  • iv-

před 3622 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

V tomto případě drž hubu, nemá to cenu.

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

ale, ale, nešlo to vyjádřit mírněji. 🙂

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

an., ja se po ranu alespon od srdce zasmala :)

  • iv-

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

uz drzim ! :)

  • iv-

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Mrzí mě, že jsem nepochopil, že řemeslo je jen legrace, sranda. Taky jsem se mohl přidat a pak se zasmát.

před 3617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

To ne, bylo to překvalivě rovný…
… to „vlnobití“ je tom nově.
Ani bych nebazíroval na tom, že to není kolmý,
kdyby to bylo rovný v (celé)ploše, bylo by mi to úplně jedno…

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

dobrá, ale co je tam za průser? Já tady mám lampičku která má osvětlovat ty písmena co píšu. Za chvíli lampička poletí na zasranou zeď protože hovno vidím co tady chcu vědet, a přitom neporušit češtinu. Uživatel elektrikář, já tulák po odpovědích a čtenář, dal jsem vyrůst mnoha uživatelům, kteří se poslední dobou chovají jak degenerenti. Jestli odpovídal elektrikář, ten, co má po 50, odborník na stavařinu, fakt? a on tak odpoví, tak jak píšu, inovace ve stavebnictví je asi nějak prospané, projezené, ne? Protože když mi tady na počítači něco křupne a vidím obrys člověka, vím že ho už nikdy neposlechnu a počítač dám opravit. Pane elektrikáři z jiného webu. Heleďte, já jsem vám jako jiní uživatelé naklikal palce, protože oceňuji odborné reakce. Už nevím, kdo který oponent chtěl nablít za krk, že. Je to fajn. Když skoro celou zimu musíte sedět ve vyhřáté místnosti, poslouchat kecy, pak vzít za vděk obědem, odepsat se, nestačilo by zachrochtat si doma ve chlívku a dát si polívku?

před 3621 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek