Avatar uživatele
bolak

Kdo vymyslel to vodjíždění golmana, když maj hráčí výhodu?

Když soupeř udělá faul a má být vyloučen hráč, ale ještě se žádný hráč z proviněného týmu nedostal k puku a rozhodčí jim poskytnul výhodu. Hrálo se to takhle hnedka od začátku, nebo s tím někdo přišel, nějakej trenér jako to předved v týmu jako novou vychytávku (žůžovinu) a všechny ostatní týmy to od něj zkopčily?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3974 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Vymyslel to Art Ross (po němž mmj. je pojmenováno hodnocení pro nejlepšího střelce sezóny v NHL – Art Ross Trophy) v době, kdy už nehrál, ale dělal kouče a GM Boston Bruins. 26. 3. 1931 to udělal poprvé v play-off zápase proti Montreal Canadiens.

Dodal bych, že u nás se tomu říká „power play,“ což ale amíci používají na normální přesilovku. Tuhle situaci nazývají „pulling the goalie,“ „sixth attacker,“ „extra attacker“ nebo taky „empty net.“
Doplňuji:
Tak beru zpět, ty se ptáš na situaci anglicky „delayed penalty.“ Nakoukl jsem do pár linků, ale historii toho jsem nenašel.

Zdroj: http://en.wiki­pedia.org/wiki/Ex­tra_attacker

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tuan4

Vymysleli to Kanaďané.
Stačí takhle?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bobík147

Nevím, jestli se to dá přiřknout nějaké konkrétní osobě nebo týmu, nebo snad zemi. Ono je logické, že když je poskytnuta výhoda do té doby, než se soupeř dotkne puku, tak že brankář není potřebný.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

tuan4: já myslím kterej trenér nebo člověk kontrétně? vždycky musí bejt někdo první..

před 3970 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek