Avatar uživatele
anonym

Kdo řeší problémy agresivitou a co se tím snaží získat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, Hlada, anonym před 4429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Dobré mrazivé ráno.
Podle mne hlavně zakomplexovaný a nevyrovnaný člověk, zejména pokud se přidá alkohol nebo jiná droga, je agresivita ještě více „vybuzena“.
Snaží se získat pochopitelně prosazení „své“ pravdy za jakoukoli cenu. Ovládnutí nebo udržení si své pozice a vynucený respekt. Říká se, že pokud dojdou argumenty, nastoupí fyzické násilí.
Jsou i lidé, kteří jsou agresivní aniž by někoho fyzicky napadali – to se týká psychického týrání, tzv. šikany bez boje. Co je horší lze těžko posoudit, každý je citlivý na něco jiného. Agresor obvykle stupňuje své násilí u oběti, která mu to „dovolí“. Jednou v tomto případě znamená pořád.
Někdo potřebuje mít „nadvládu“ nad člověkem, kterého i svým způsobem miluje, ale z vlastní obavy o to, že by ho ztratil, ho k sobě poutá jeho strachem. Jiný je agresivní, protože nedokáže řešit konflikt jinak. Další problém nepotřebuje, ale svou stálepřítomnou agresí jej sám vytváří.
Agresivní někdo ale může být kupodivu i pozitivně. Někdy se totiž slovo průbojnost nebo zdravé sebevědomí, přehnaná odhodlanost, dravost a zanícení – zejména v umělecké tvorbě kompenzují tímto slovem. Zde se však odráží v díle a nikomu neubližuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Souhlasím s Damianou…
Měl jsem tu napsanou nějakou svojí teorii, ale nakonec jsem si to rozmyslel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Damiana – krásná odpověď. Děkuji. Body přidám po půlnoci.

před 4429 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek